Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat duminică, la Constanţa, că reprezentanţii ministerului analizează varianta ca în situaţia în care spitalele de suport pentru pacienţi cu noul coronavirus vor fi ocupate la jumătate din capacitate, bolnavii asimptomatici sau cei consideraţi cazuri uşoare şi medii să fie trimişi către domicilii, însă "printr-un punct tampon", scrie Agerpres.

"Ne gândim, la nivelul ministerului, ca atunci când spitalele de suport vor avea o capacitate, să spunem, la jumătate, cazurile uşoare şi medii sau cele asimptomatice să meargă către domiciliu, dar printr-un punct tampon. Menţionăm că aşteptăm şi momentul când vom putea ca pe cei din carantină să îi putem da în izolare la domiciliu, dar aşteptăm să treacă acest flux pentru sărbătorile pascale, care se va termina cam în două săptămâni", a spus Tătaru, la finalul unei vizite efectuate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Potrivit acestuia, unităţile medicale au primit măşti FFP2, stocurile fiind reevaluate.

"Stocurile sunt în reevaluare, am văzut că s-au primit şi măşti FFP2, chiar acum eram anunţat, 4.000 de măşti FFP2 în acest moment. Am început să realizăm şi stocurile la nivel de Unifarm, vor fi dirijate în funcţie de prima, a doua şi a treia linie către toate spitalele care tratează Covid, iar apoi şi celor care nu tratează acum Covid, dar posibil vor putea trata Covid sau pentru unităţile de primiri urgenţe, SMURD, ATI, boli infecţioase, care inopinat se pot confrunta cu un pacient care se dovedeşte a fi Covid", a declarat ministrul Sănătăţii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri