Nelu Tătaru: Alte două spitale din București vor deveni unități suport COVID

O ședință urgentă a avut loc pe 16 noiembrie la Ministerul Sănătății, unde au participat premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În urma acesteia, Nelu Tătaru a declarat că Spitalul Sfântul de Pneumoftziologie ”Sfântul Ștefan” și Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino vor deveni unități medicale suport-COVID.

Ședința de la Ministerul Sănătății a avut drept principal subiect situația secțiilor ATI din țară. În contextul pandemic în care ne aflăm, oficialii români au analizat numărul paturilor de ATI la nivelul fiecărui județ.

”Am identificat un spital ce poate deveni suport-COVID în fiecare județ. În București, alte două spitale vor fi transformate în spitale destinate pacienților infectați cu coronavirus, Spitalul Sfântul de Pneumoftziologie ”Sfântul Ștefan” și Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino”, a comentat ministrul.

Cât despre situația de la Piatra-Neamț, Nelu Tătaru a spus că etajul 3 va găzdui secția de Terapie Intensivă, dotată cu 11 paturi, urmând ca aceasta să fie pusă în funcțiunea în această seară sau cel mai târziu, în dimineața zilei de 17 noiembrie.

”Mai sunt două paturi de ATI în UPU, unde pot fi tratați pacienții a căror stare se agravează”, a mai spus acesta.

Citeste si:
Vlad Voiculescu dezminte informația conform căreia ar avea 21 de...
Vlad Voiculescu dezminte...

Nu în ultimul rând, premierul Ludovic Orban a adăugat că vor fi organizate alte 200 de paturi de ATI.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri