Rezultate slabe pentru e-commerce pe primul semestru: 34.426 de tranzactii cu o valoare totala de 2,1 milioane de euro.
Comertul electronic din Romania a insemnat, in primul semestru, 34.426 de tranzactii in valoare de peste 2,1 milioane de euro. In jur de 90% din numarul de tranzactii inseamna carduri emise in Romania, care au fost utilizate atit la intern, cit si la extern, a declarat Marin Mitroi, director general RomCard, citat de publicatia electronica www.no-cash.ro.

Diferenta de 10% se imparte in mod egal intre cardurile emise (in euro sau in dolari) de bancile din strainatate, care au fost folosite pentru cumparaturi din magazinele virtuale romanesti, a mai precizat sursa citata. Media unei tranzactii pe Internet cu un card emis in moneda locala este de peste 200 RON, in vreme ce pe cardurile emise in strainatate, in functie de valuta in care au fost emise, se inregistreaza 160 de dolari si 125 de euro.

Doar 78 de magazine accepta cardul

In baza de date a RomCard figureaza peste 200 de comercianti care s-au inregistrat in vederea configurarii magazinului virtual propriu in sistem 3D Secure. Dintre acestia, doar 78 isi desfasoara efectiv activitatea si vind online prin intermediul cardurilor bancare.

Romanii au cheltuit, anul trecut, 65 de milioane de dolari pe Internet, iar in acest an se estimeaza dublarea acestei sume, sustinea, recent, Madalin Matica, directorul pentru Operatiuni Europene al companiei DotCommerce.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6289&art=15636&cHash=a5b76f927d

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri