HTC ar putea fi pe drumul cel bun in ceea ce priveste revenirea dupa ce taiwanezii au inregistrat primele rezultate pozitive dupa ani de pierderi. Potrivit datelor companiei, T4 a fost primul trimestru pentru asiatici care a adus rezultate imbucuratoare din 2011 si pana in prezent.

HTC a inregistrat venituri de 1,5 miliarde de dolari in cel de-al patrulea trimestru, o crestere de 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa chiar si asa rezultatele sunt cu mult mai slabe decat ceea ce inregistrau taiwanezii in urma cu cativa ani, cand, in T4 din 2011, compania avea venituri de 3,2 miliarde de dolari.
Este clar ca HTC se chinuie destul de mult sa isi faca loc pe piata aglomerata a dispozitivelor cu Android. Desi pe segmentul de varf HTC primeste impresii foarte bune, compania inca se chinuie sa faca fata unor rivali redutabili precum Apple sau Samsung.

Chiar si asa, Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, resimte scaderi ale vanzarilor pe fondul cresterii spectaculoase a concurentei din China, unde Xiaomi, Lenovo sau Huawei, care da peste cap statisticile din ultimii ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri