MedLife, furnizorul de servicii medicale private care a implementat testarea sistematică a personalului medical și auxiliar încă de la debutul pandemiei, din luna martie a anului trecut, a decis ca în pragul valului 4 al pandemiei să efectueze săptămânal teste RT-PCR tuturor angajaților săi din unitățile medicale. Astfel, din această lună, întregul personal medical și auxiliar din toate unitățile MedLife din țară este testat PCR o dată pe săptâmână. Mai mult decât atât, pentru a proteja categoriile vulnerabile de pacienți, angajații care intră frecvent în contact cu bolnavii cronici vor fi testați de două ori pe săptămână.

„Rezultatele evaluării cu privire la testele RT-PCR efectuate de la începutul lunii septembrie în toate unitățile noastre, coroborate cu datele colectate în urma triajului din fiecare unitate, arată o creștere abruptă a numărului de persoane care s-au pozitivat. Cu privire la această tendință s-au evidențiat două aspecte demne de menționat: una este legată de faptul că un număr mare dintre cei pozitivi este dat de persoane întoarse din concediu sau din weekend-uri prelungite, iar cel de la doilea aspect este legat de contagiozitatea mai ridicată a tulpinii Delta”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Potrivit informațiilor furnizate de acesta, în conformitate cu datele prelucrate de MedLife în studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testării mult reduse la nivel național, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decât cele reale. Dacă am extrapola aceste rezultate la un număr zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reală a infectărilor în România ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi.

”În context, cu scopul de a spori nivelul de siguranță în rândul pacienților și a personalului medical am decis să dăm startul unui nou program național pentru testarea tuturor angajaților MedLife la nivel de grup. Vom testa toți colegii din unitățile medicale cu teste RT-PCR săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână în cazul personalului care intră în contact cu pacienți cronici”, a completat Marcu.

Potrivit reprezentanților MedLife, programul de testare săptămânală va fi aplicat inclusiv în rândul personalului vaccinat. Decizia a fost luată în contextul în care varianta Delta a coronavirusului determină infecții și în rândul celor care au schema completă de vacciare.

“Pe lângă pacienți, am avut și colegi vaccinați, care la testare au ieșit pozitivi și au fost izolați în consecință. Desigur, cei vaccinați sunt complet asimptomatici sau cu simptome foarte ușoare, dar boala se dă și se ia chiar și în rândul acestora, de aceea, pentru siguranța tuturor, am decis să testăm toți colegii din unitățile medicale, fie că sunt sau nu vaccinați”, a adăugat CEO-ul Medlife.

Totodată, acesta insistă că testarea trebuie făcută, cu precădere, în rândul angajaților care se întorc din concedii, iar în situația în care nu se poate efectua testarea în timp real să existe o măsură prin care aceste persoane rămân izolate la domiciliu pentru câteva zile

Sprijin pentru clienții corporate: teste PCR și antigen efectuate în paralel cu scopul de a evalua eficiența testelor rapide în sistemul de triaj al angajaților

Dincolo de grija pentru siguranța angajaților și a pacienților, MedLife vine și în sprijinul clienților corporate, prin demararea unui demers de cercetare care are ca obiectiv evaluarea eficienței testelor rapide antigen în diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. În acest sens, vor fi efectuate, în paralel, teste RT-PCR și teste antigen pentru 1000 de angajați din sectorul corporate, în urma cărora se vor putea organiza fluxuri eficiente de triaj în cadrul companiilor.

“Dată fiind creșterea alertă a numărului de cazuri cu noua tulpină și totodată nevoia companiilor de a menține un mediu sigur în rândul angajaților, vrem să lansăm un nou demers de evaluare a testelor antigen în contextul actual. Întrucât sunt multe companii care folosesc testele rapide antigen pentru triajul angajaților, vrem să ne asigurăm că este o metodă alternativă de luat în calcul în contextul noii tulpini Delta, pentru a limita cât mai mult riscurile care ar putea să pună în pericol sănătatea angajaților și activitatea companiei, deopotrivă”, a declarat Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 26 de ani. Compania operează una dintre cele mai extinse reţele de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri