Abonamentul medical corporate nu este același lucru cu o asigurare de sănătate. Explicăm diferențele în acest articol și, de asemenea, trecem în revistă avantajele unui abonament medical corporate la un furnizor de servicii medicale privat (poți afla mai multe detalii importante pe medlife.ro).

Asigurarea medicală

De asigurarea medicală de stat beneficiază toți cetățenii, dar există diferențe între aceste asigurări medicale, în funcție de statutul fiecărei persoane (persoane care au venit sau persoane care nu au venit). În plus față de asigurarea medicală de stat, multe persoane optează și pentru o asigurare privată de sănătate, la clinici medicale private de renume. Aceste asigurări oferă persoanei interesate o măsură de protecție medicală suplimentară.

În toate cazurile, asigurarea de sănătate acoperă cheltuielile medicale (la clinicile de stat sau la cele private) care pot apărea în urma unui accident sau al unei îmbolnăviri. Cu alte cuvinte, atunci când persoana asigurată se confruntă cu o problemă de sănătate, sau cu un accident, beneficiază de sprijin financiar în caz de spitalizare, intervenție chirurgicală, tratament medicamentos sau de altă natură. În unele situații, asiguratul poate beneficia de transport cu ambulanța, dar și de vizite medicale la domiciliu din partea personalului medical de care are nevoie. De asemenea, asiguratul poate beneficia și de o a doua opinie medicală, dacă se consideră necesar.

Abonamentul medical

Spre deosebire de asigurarea medicală, abonamentul medical are un scop preventiv, îi ajută pe posesori să prevină dezvoltarea unor afecțiuni. Se poate opta între mai multe tipuri de abonament. Poate fi vorba despre pachete cu investigații medicale, sau reduceri în cazul unor terapii. De cele mai multe ori, un abonament medical, indiferent de clinica unde este făcut, include analize de rutină, dar și analize de specialitate. Un astfel de abonament este considerat un instrument de prevenție și diagnosticare.

Abonament medical corporate

Abonamentul medical corporate poate include servicii gratuite de medicină a muncii, medicină de familie, sisteme medicale de urgență, spitalizare, tratamente ambulatorii. Cu alte cuvinte, abonamentul corporate oferă abonatului angajat multiple discounturi la analize medicale, consultații de specialitate, investigații imagistice și nu numai.

Beneficiile abonamentului medical corporate pentru angajat

Cele mai multe persoane active suferă de stres. În plus, angajații pot suferi diverse afecțiuni (endocrine, de nutriție, de metabolism, tulburări ale aparatului circulator, sau muscular). La aceste afecțiuni se poate adăuga, în majoritatea cazurilor, regimul sedentar, alimentația dezechilibrată și nesănătoasă.

Atunci când este vorba despre abonamentul medical corporate există numeroase avantaje pentru angajați de care trebuie ținut seama. Iată-le pe cele mai importante:

  • ajută la prevenirea unor afecțiuni;
  • ajută la depistarea unor afecțiuni grave (prin teste, investigații, analize), uneori în stadiu incipient, precum și la tratarea afecțiunilor respective înainte ca acestea să se agraveze;
  • oferă acces la un sistem medical eficient, cu medici și asistenți profesioniști care pun în centrul activității interesele pacientului. Poate să fie vorba despre laboratoare necesare analizelor, centre de imagistică, clinici dotate cu echipamente moderne;
  • ajută la dezvoltarea unor principii sănătoase de viață;
  • ajută nu numai la creșterea speranței de viață a angajaților, dar de asemenea îi ajută pe aceștia să fie sănătoși, astfel încât să se poată concentra mai bine pe activitatea profesională și pe viața personală.

Important de reținut

  • Un abonament medical corporate este considerat o investiție necesară făcută atât în beneficiul pacienților, cât și în beneficiul angajatorului.
  • Abonamentul medical individual este un produs care oferă pacientului posibilitatea de a preveni, monitoriza, diagnostica și trata, în timp util, afecțiunile care pot apărea.
  • Abonamentul medical corporate cuprinde mai multe servicii medicale de prevenție, diagnosticare și tratare. Pachetele corporate sunt în funcție de responsabilitățile profesionale ale angajaților.
  • Abonamentele medicale corporate conțin consultații de specialitate, servicii de laborator, testare imagistică, discounturi la spitalizare, naștere, investigații imagistice, servicii de recuperare medicală, kinetoterapie.
  • Abonamentul corporate poate să includă și servicii de consiliere psihologică și programe de monitorizare a sănătății.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri