Intermedicas, clinica medicală fondată de dr. Wargha Enayati, a înregistrat o creştere de 44% la cererea pentru abonamente corporate în iunie 2020, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Totodată, de la declanșarea crizei medicale și până astăzi, numărul românilor care au preferat să fie consultați de un medic din străinătate s-a dublat, existând tot mai multe solicitări pentru consultații online în detrimentul consultațiilor clasice.

Statisticile ConciergeMedical by Intermedicas arată că românii au ales să evite drumurile inutile, apelează cu încredere la consultațiile prin sistemul de telemedicină și au înțeles că sănătatea trebuie pusă pe primul loc, astfel că serviciile medicale de tip Concierge Doctors sunt tot mai populare în detrimentul abonamentelor clasice.

Abonamentele Concierge Medical reprezintă un concept centrat pe nevoile pacientului și cu un impact semnificativ în scăderea numărului de vizite care nu sunt neapărat necesare. Asta înseamnă că pentru 70% dintre pacienții abonați Concierge Medical Corporate, numărul vizitelor pentru rezolvarea cazului medical s-a redus semnificativ, iar vizitele la camera de gardă au scăzut cu pană la 65%.

Vezi și: Cum poate educația medicală să schimbe sistemul privat și public de sănătate. Interviu cu Wargha Enayati, președinte Intermedicas, și cu Ana Maria Marian, managing director

Retail jobs

”Am reușit să ne adaptăm condițiilor actuale într-un timp relativ scurt, oferindu-le pacienților noștri soluții rapide și eficiente, dar și accesul continuu la medicii străini, fie prin telemedicină ori consultații în clinica, iar acest lucru ne-a generat venituri peste cele preconizate. Concret, numărul consultațiilor la medicii străini s-a dublat în aceasta perioada, raportat la media înregistrată anul trecut”, a declarat Ana Maria Marian (foto), Managing Partner Intermedicas.

Cifra de afaceri a crescut cu până la 45% în această lună comparativ cu media ultimelor trei luni, în timp ce abonamentele corporate au înregistrat o creștere semnificativă de 44% în luna iunie a acestui an versus iunie 2019.

Sunt 3 factori care au dus clar la reorientarea pacienților către abonamentul de tip Concierge Medical: disponibilitatea zilnică a medicilor în clinică, dorința pacienților de a evita drumurile inutile și de a găsi rapid un bun diagnostician, respectiv garanția dată de o clinică exclusivistă, unde fluxul de pacienți și medici este mai redus comparativ cu marile rețele, iar procedurile de triaj și măsurile de siguranță sunt foarte bine puse la punct

Citeste si:
A început licitația binelui, „Din Inimă pentru un ALT Viitor”
A început licitația binelui,...

Ana Maria Marian, Managing Partner Intermedicas

Intermedicas este prima clinică medicală din București, care în urmă cu 9 ani a introdus pe piață conceptul de second opinion, cu acces la peste 300 de medici de talie internațională din centre de prestigiu și spitale universitare din Europa și nu numai.

Concierge Medical, concept revoluționar pus la punct de dr. Wargha Enayati

În 2017, Intermedicas a dezvoltat un nou serviciu, Concierge Medical, răspunzând nevoii cât mai acute a pacientului de a fi îndrumat și de a i se oferi informația medicală integrată. Concierge Medical este un concept revoluționar pe piața abonamentelor medicale din România, pus la punct de fondatorul medicinei private dr. Wargha Enayati, cel care în urmă cu 25 de ani crea de fapt piața privată de sănătate lansând primele abonamente corporate și individuale.

Citeste si:
Suedia nu mai recomandă vaccinul împotriva COVID-19 adolescenților
Suedia nu mai recomandă...

Vezi și: ​[FOTO] Wargha Enayati deschide "orașul medical" Enayati Medical City, dupa 25 de ani de la fondarea rețelei Regina Maria

Abonamentele Concierge Medical au crescut exponențial în această perioadă din cauza interesului mare de servicii de nișă pentru pacienți într-o perioadă tulbure. Pacienții au nevoie de medici care să se ocupe exclusiv de ei, care își alocă timp pentru fiecare caz medical, care știu unde să îi îndrume și să poată să facă și un follow up în care le spune unde e loc sigur, în ce unitate medicală să meargă, unde e igienic. Este vorba despre medicii de referință în care oamenii au încredere, care îi ajută pe pacienți să se simtă în siguranță.

Dr. Wargha Enayati, acționar majoritar Intermedicas

Conceput pentru companii, abonamentul Concierge Medical este acum disponibil și persoanelor fizice, oferind aceleași beneficii: acces nelimitat la Concierge Doctor (adulți și copii), programări cu prioritate și ghidarea pacientului în întreg sistemul medical.

Citeste si:
Premieră în România: primul studiu care poate crește...
Premieră absolută în România:...

Costul unui astfel de abonament este de 10 euro, de persoană, lunar.

Concierge Medical înseamnă eficiență maximă în rezolvarea problemelor medicale, prin ghidarea și însoțirea pacientului în sistemul medical, oferind acces necondiționat la medici de top. Conceptul de Concierge Medical are la bază o relație apropiată între pacient și Concierge Doctorul său, și presupune cunoașterea istoricului medical, timp și atenție

Dr. Wargha Enayati, acționar majoritar Intermedicas

În București sunt aproximativ 1.000 de medici de familie în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, conform cnas.ro, iar fiecare medic are arondați cel puțin 1.500 de pacienți. Rolul doctorului de familie este acela de a oferi îngrijire integrată, însă din cauza constrângerilor datorate volumului mare de pacienți, dar și a birocrației, rolul de medic integrator nu poate fi dus până la capăt. În acest context, Intermedicas a preluat exemplul vesticilor, și a dezvoltat, în paralel cu sistemul de stat, un model de primary care eficient, axat strict pe atenția către pacient și nevoile sale medicale.

Această decizie vine în urma unei creșteri semnificative a cererilor pentru serviciile de Concierge Medical. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în luna iunie a acestui an, solicitarile pentru serviciile medicale de Concierge Medical au crescut cu 40%, pacienții preferând consultațiile online.

Citeste si:
Spitalele din România, nepregătite pentru schimbarea climei și...
Spitalele din România,...

Peste 80% din aceste consultații au fost rezolvate cu succes de către Concierge Doctors, fără a mai fi necesare vizite către alte specialități medicale. Asta înseamnă că pacienții au primit un diagnostic, indicații de tratament, iar procesul de urmărire a evoluției pacientului este cu atât mai facil cu cât acestea au loc online”, a declarat Dr. Mela Stănculete, Medical Director.

Odată cu lansarea serviciului Concierge Medical Individual, Intermedicas lansează și aplicația mobilă MyMed File, disponibilă pentru Android și iOS, prin care abonaților li se permite stocarea dosarului medical, a istoricului vizitelor și a recomandările primite de la medici, indiferent de clinica în care are loc serviciul medical. Această aplicație este oferită gratis tuturor abonaților Concierge Medical.

Citeste si:
România ar putea avea un Centru regional de excelență al OMS Europa
România ar putea avea un...

Spre deosebire de abonamentele medicale clasice, care au ca scop acoperirea unor nevoi medicale primare, Concierge Medical este un produs care deservește atât afecțiunile mai puțin complicate cât și cazurile medicale cele mai complexe, sub îndrumarea permanentă a Concierge Doctors. În plus, datorită rețelei extinse de parteneri incluși în abonamentul de Concierge Medical, pacientul poate avea acces rapid la medici, clinici și spitale de top. Potrivit unui studiu realizat în SUA, pacienții care au apelat la Concierge Medical au avut nevoie de 35% mai puține zile de spitalizare, au făcut cu 65% mai puține vizite la camera de gardă și cu 66% mai puține vizite la diferite specialități.

Sursa foto: Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri F