In urma finalizarii tranzactiei de preluare a centrului Prima Medical, MedLife va detine pachetul integral de 100%, compania urmand sa se alature grupului Sama & Ultratest si sa formeze, astfel, cel mai puternic operator medical din zona Olteniei. Managementul si consolidarea firmei Prima Medical in cadrul grupului MedLife va fi asigurat de o echipa formata din Alida Gogescu si Dan Bondari.

„Daca in prima parte a anului 2015 ne-am concentrat mai degraba asupra dezvoltarii unor proiecte de tip greenfield, lansand cinci unitati noi in Bucuresti si in Cluj, in cea de-a doua parte a anului avem ca miza finalizarea celor 5-6 tranzactii demarate si consolidarea pozitiei de lider la nivel national. Pasii facuti pana acum ne confirma ca antreprenorii romani, parte din acestia fiind si medici, sunt dornici sa gaseasca un partener strategic de cursa lunga, care sa ii ajute sa isi extinda businessul si sa isi duca afacerea la un alt nivel”, a spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Prima Medical este unul dintre cele mai importante centre de imagistica din Oltenia, avand 11 ani de activitate pe piata locala. Centrul reuneste echipamente de ultima generatie si pune la dispozitia craiovenilor si locuitorilor din proximitate servicii integrate de imagistica: de la ecografii si investigatii de radiologie, la servicii de imagistica prin rezonanta magnetica si tomografie computerizata. Potrivit reprezentatilor companiei, Prima Medical a inregistrat la nivelul anului 2014 o cifra de afaceri de 4 milioane de lei.

„Achizitia Centrului Prima Medical reprezinta un demers important in completarea serviciilor noastre de imagistica oferite companiilor, respectiv angajatilor din Craiova si din zonele limitrofe, sub forma de pachete de preventie medicala. In acest moment, oferim astfel de pachete unui numar de 45 de companii din Craiova, pentru un numar de 3.800 de salariati, si estimam ca acest numar va creste la 9.000 pana la finele anului viitor”, a mai spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Citeste si:

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil.

Aceasta tranzactie a fost urmata de alte doua, pentru Grupul Genesys Arad si Maternitatea Eva din Brasov, MedLife devenind inca din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogata experienta in consolidarea pietei de profil, prin achizitia si integrarea de operatori medicali regionali.

Anul acesta, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei si a anuntat demararea procesului de achizitie pentru preluarea pachetului majoritar din banca Stem Cells Bank din Timisoara.

Daca se vor finaliza ultimele 2 tranzactii anuntate, MedLife va avea in portofoliu sase achizitii, De asemenea, pana la finalul anului, compania intentioneaza sa mai deruleze si alte tranzactii, avand ca obiectiv sa ajunga la o cifra de afaceri de 100 milioane de euro in 2015 si chiar sa depaseasa aceasta valoare.