MedLife investeste in cel mai mare proiect medical privat din Romania, MedLife Medical Park, care va avea 1.000 de paturi si opt cladiri in sistem pavilionar. In termen de 3-5 ani, compania isi propune sa construiasca Institutul Oncologic MedLife.


MedLife Medical Park se va desfasura in 2 etape. In prima etapa, proiectul va dispune de o suprafata construita totala de 19.000 mp ce va fi data in exploatare in urmatoarele 18-24 de luni. In a doua etapa, in termen de 3-5 ani, compania isi propune sa construiasca Institutul Oncologic MedLife, urmand ca intregul proiect, MedLife Medical Park, sa ajunga la o suprafata construita totala de aproximativ 50.000 mp.

Prima faza a proiectului va fi finantata in special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei. In prezent se lucreaza la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife urmand ca modul de finantare, prin credite, emitere de actiuni, bonduri sau o combinatie a acestora, sa fie decis in functie de discutiile cu actionarii si institutiile finaciare partenere.

De asemenea, compania doreste sa aiba spatii verzi generoase intre cladirile cu diferite functiuni, respectiv intre ambulatorii si spitale, pacienti cronici si acuti, adulti si copii.

O noua hyperclinica MedLife

Prima etapa va avea o durata de 18-24 luni si implica dezvoltarea unei noi hyperclinici si a unui centru de radioterapie de ultima generatie. Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial si va fi relocat si extins Centrul de fertilizare in vitro.

Pe langa operatiunile medicale, in cursul anului 2021, proiectul va integra un parc generos, cu spatii verzi si zone de recreiere pentru adulti si copii. In plus, vor fi amenajate doua restaurante, un magazin bio, precum si noi spatii de parcare.

“MedLife Medical Park urmeaza sa devina cel mai mare proiect medical verde din Romania, consolidand pozitia noastra de lider”, a spus Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife.

MedLife va avea propriul centru de cercetare si pregatire medicala

Aditional, compania are in plan inaugurarea unui centru de cercetare si pregatire medicala. LifeScience va fi primul centru privat de cercetare dedicat exclusiv pentru pregatire si inovatie in domeniul medicinei si va ingloba, pe langa centrul de training si inovatie, spatii pentru studenti si tineri care doresc sa isi expuna ideile inovatoare in domeniul medical, respectiv vor sa initieze un business in domeniul medical sau sa gaseasca parteneri si finantari pentru start-up-uri medicale. Centrul va integra o expozitie muzeala a medicinei romanesti, fotografie si documente, primele echipamente si instrumentar de peste 100 de ani, precum si o biblioteca medicala.

LifeScience va putea gazdui pana la 300 de persoane in salile de conferinte. Medicii, cadrele universitare si specialistii in formare profesionala medicala vor putea sa isi prezinte in cadrul centrului cazurile medicale, lucrarile si inovatiile.

Institutul oncologic MedLife

In etapa a doua, compania intentioneaza sa dezvolte de la zero un centru de mari dimensiuni dedicat zonei de oncologie, Institutul Oncologic MedLife. Unitatea va fi amenajata pe o suprafata totala de aprox. 30.000 mp si va include oncologie medicala, specialitati conexe zonei de oncologie, chimioterapie si chirurgie oncologica de excelenta. Noua unitate urmeaza sa fie data in exploatare gradual, in urmatorii 3-5 ani, MedLife avand deja in lucru un studiu de fezabilitate pentru construirea corpului de cladire.

„La zece minute de Piata Victoriei romanii vor avea acces la o oaza de aer curat si, totodata, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala si de Est cu servicii complexe de imagistica, laborator, spitalizare, dar si servicii integrate de oncologie. Este un proiect de anvergura care marcheaza trecerea MedLife la o noua etapa de dezvoltare”, a spus Mihai Marcu, CEO & Presedinte al Sistemului Medical MedLife.

Sursa foto: Shutterstock By Seitan Lucian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri