Medlife a incheiat prima tranzactie internationala achizitionand pachetului majoritar de 51% al grupului de companii Rózsakert Medical Center, din Ungaria.

Rózsakert Medical Center (RMC) este in top 10 operatori de servicii medicale private din Ungaria. Compania are in componenta o clinica multidisciplinara care include si un compartiment dotat cu o sala de mici interventii chirurgicale si un centru de stomatoloigie. Potrivit reprezentatilor companiei, anual le trec pragul peste 40.000 de pacienti. Acestia acceseaza o serie diversificata de servicii si investigatii clinice si paraclinice de ambulator, dar si o gama complexa de interventii in regim de spitalizare de spitalizare de zi, vizand specialitatile oftalmologie, ginecologie, proctologie, dermatologie, chirurgie plastica s.a..

Grupul de companii a fost infiintat in 2001 de catre Gyula Csermely, medic ginecolog-obstetrician, iar la 18 ani de functionare, reuneste o echipa de peste 250 de medici si asistenti medicali.

Retail jobs

La nivelul anului 2017, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 4,2 miloane de euro.

“Ungaria are o piata medicala privata interesanta, in plina dezvoltare. Cred ca prin prisma know how-ului nostru in materie de extindere, dar si a bunei relationari cu actionarii medici ai companiilor integrate deja, vom reusi sa dezvoltam un parteneriat solid pe termen lung. Echipa medicala din Ungaria este foarte valoroasa si credem ca impreuna vom consolida sistemul MedLife pentru a oferi pacientilor din Romania si Ungaria servicii medicale la nivel inalt. Investitiile alocate pentru aceasta etapa se ridica la 4-5 milioane de euro, urmand ca in perioada urmatoare sa analizam si alte oportunitati de extindere. Europa sufera la capitolul afacerilor transfrontaliere, pana acum foarte putine companii au reusit acest lucru, in special in domeniul medical complex, cu clinici medicale, imagistica, laboratoare si spitale sub acelasi acoperis. Avem sansa de a oferi un exemplu si in masura in care vom reusi acest lucru, Ungaria si Romania pot deveni pionieri ai unei companii regionale”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Mihai Marcu, CEO si presedinte al MedLife Group.

Citeste si:
Proprietarii Dedeman cumpără o treime din cea mai ieftină farmacie...
Proprietarii Dedeman cumpără...

Planul local de achizitii al grupului MedLife continua si in 2019, cat si dezvoltarea pe alte segmente de business. “In 2019 vom pune accent pe digitalizare, pe second opinion la nivel national si pe dezvoltarea de centre de excelenta la nivelul celor 10 unitati spitalicesti, pentru mai multe specialitati, precum neurochirurgie, chirurgie cardiaca, chirurgia peretelui abdominal, ginecologie si traumatologie sportiva. Am crescut foarte mult din punct de vedere al complexitatii actului medical si acest lucru ne recomanda nu doar in calitate de partener de business, dar si in calitate de partener medical solid”, a incheiat Mihai Marcu.

Consultantii MedLife in tranzactia RMC au fost Schoenherr, echipa fiind coordonata de Zita Albert (Partner), Schoenherr Ungaria.

Sursa foto: Medlife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri