MedLife a inregistrat afaceri de 794 milioane lei si o crestere de 88% a profitului in 2018

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta incheierea anului 2018 cu o cifra de afaceri de 794,5 milioane lei, in crestere cu 27% fata de anul 2017. Totodata, rezultatul net al grupului a crescut cu 88%, ajungand de la 8,7 milioane lei in 2017 la 16,4 milioane lei in 2018.

In ceea ce priveste cifra de afaceri impartita pe liniile de business, clinicile si divizia corporate au cea mai mare pondere, 31%, respectiv 21%, iar de mentionat este ca segmentul clinicilor a avut o crestere de aproximativ 50% fata de 2017. Clasamentul este urmat de spitale si laboratoare, cu pondere de 20%, respectiv 17%, potrivit unui comuncat de presa.

“Anul 2018 a fost un an plin de provocari, de proiecte ce au vizat dezvoltarea prin achizitii. Am finalizat tranzactia Polisano si am adus in grupul nostru prin achizitia unor pachete majoritare alte trei companii, Ghencea Medical Center, Solomed si Transilvania Imagistica, iar in momentul de fata, am ajuns la o acoperire foarte buna a tarii. Totodata, am facut un pas important pentru o noua etapa de digitalizare a businessului prin adaugarea in portofoliu a celui mai mare hub de informatii medicale – sfatulmedicului.ro”, a declarat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife Group.

Grupul si-a consolidat pozitia in partea de vest a Romaniei, inaugurand prima hyperclinica din Oradea. Totodata, in toamna anului trecut a fost lansat oficial second brandul Sfanta Maria, fiind inaugurata prima clinica la Bacau.

“Sfanta Maria a devenit un jucator important pe piata de servicii medicale din Romania, cu o retea extinsa de medici de familie si medici specialisti in contract cu CNAS, punand la dispozitia pacientilor servicii medicale de calitate si o paleta larga de analize. In 2019, acest al doilea brand al grupului MedLife se va dezvolta in continuare, avand ca strategie acoperirea oraselor sub 100.000 de locuitori astfel incat, indiferent de venituri, romanii sa aiba acces la servicii medicale”, a mentionat Mihai Marcu.

Pentru 2019, reprezentatii grupului MedLife isi propun sa mentina ritmul de dezvoltare. Compania a inceput anul prin anuntarea achizitiei pachetului majoritar din grupul de firme Rozsakert Medical Center din Ungaria, fiind singurul operator roman de servicii medicale private care se extinde peste hotare.

Citeste si:
Angajații din industria hotelieră se pot testa gratuit pentru...
Angajații din industria...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

“De la listarea la Bursa de Valori Bucuresti, dupa un an 2015 in care am avut o cifra de afaceri de 85 milioane de euro, am fost prima companie medicala privata din Romania care a depasit pragul de 100 milioane euro, ajungand la 176 milioane euro la finele 2018. Acest lucru, coroborat cu achizitia pachetului majoritar a grupului Rozsakert din Ungaria si noile deschideri, ne dau speranta ca o sa fim primii care vor depasi pragul de 200 milioane de euro in 2019”, a incheiat Mihai Marcu.

MedLife opereaza una dintre cele mai mari retele de clinici, una dintre marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Incepand cu 2009 MedLife a deschis sau a achizitionat peste 83 de unitati medicale.

Citeste si:
Țara în care oamenii au devenit miliardari după ce a crescut...
Țara în care oamenii au...

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri