Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, achizitioneaza pachetul majoritar al companiei Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Moldova. Odata cu aceasta achizitie, MedLife devine prima alternativa privata de diagnostic si tratament cu o infrastructura medicala nationala.

Micromedica activeaza pe piata de servicii medicale private inca din 1995 si ofera pacientilor o gama larga de investigatii, de la consultatii multidisciplinare pentru peste 28 de specialitati medicale si servicii de laborator, la investigatii imagistice complexe. Grupul are in componenta sase unitati medicale situate in orasele Piatra Neamt, Bacau, Roman, Bicaz, Roznov si Targu Neamt, toate dotate cu echipamente medicale performante.

Potrivit reprezentantilor companiei, in 2018 unitatea a inregistrat o cifra de afaceri de 18 milioane de lei.

“Prin aceasta achizitie ne consolidam pozitia in Moldova, fiind o zona de maxim interes pentru noi. Am inceput sa contribuim la dezvoltarea acestei piete inca din 2014 odata cu inaugurarea unei clinici de mari dimensiuni in municipiul Iasi. Ne-am completat ulterior serviciile de ambulator cu cele de laborator si spitalizare de zi, oferind abonatilor dar si pacientilor fee for service servicii medicale integrate. Odata cu aceasta tranzactie, adaugam pe harta noastra alte 6 orase si in felul acesta extindem si mai mult granitele pentru pacientii din nord-estul tarii si nu numai. Avem cea mai mare retea de unitati medicale proprii la nivel national fiind prezenti deja in toate orasele cu peste 150.000 locuitori. Din acest moment putem anunta oficial ca peste 95% dintre romani pot ajunge in maxim o ora cu masina la o clinica sau spital MedLife. Suntem foarte mandri sa reconfirmam pe aceasta cale investitoriilor si actionarilor nostri ca am respectat promisiunea de a deveni un sistem medical privat alternativ de diagnostic si tratament cu o infrastructura medicala nationala. Vom continua sa ne consolidam pozitia si speram sa mai anuntam si alte achizitii pana la sfarsitul anului”, a declarat Mihai Marcu Presedinte si CEO MedLife Grup.

“Activam pe piata de servicii mdicale de 24 de ani si am incercat permanent sa imbunatatim gama de investigatii, oferind pacientilor servicii de calitate. Pentru noi, parteneriatul cu MedLife reprezinta o etapa importanta in evolutia companiei. Ne bucuram ca ne alaturam grupului lider de piata, ca ne aliniem la standarde inalte de calitate si ca vom beneficia de experienta si cunostintele atat medicale, cat si de management”, a declarat Stefan Botez, director general Micromedica.

Prin preluarea Centrului Medical Micromedica, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 26 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind spitalul Lotus Ploiesti.

Sursa foto: MedLife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri