MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a semnat contractul privind achizitionarea pachetului integral de actiuni la divizia de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privati, conform unui comunicat transmis de MedLife miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Infiintat in anii '90, Polisano este primul grup complet integrat in domeniul medical din Romania si include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate in Bucuresti si Sibiu, un spital privat (Spitalul European Polisano din Sibiu), un centru de fertilizare in vitro si cea mai mare maternitate privata din Transilvania.

Polisano are in prezent peste 500 de angajati si a inregistrat la nivelul anului 2016 o cifra de afaceri de circa 80 milioane lei.

Potrivit reprezentantilor companiei, prin aceasta achizitie MedLife continua demersul de a consolida piata, dar si mandatul dat de actionari in ultima reuniune AGA, sedinta in cadrul careia s-a aprobat majorarea capitalului social si emiterea de obligatiuni pentru achizitii si dezvoltarea companiei.

"Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important si, totodata, o dovada a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor in toate regiunile tarii", a mentionat Mihai Marcu, director general MedLife.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Odata aprobata, aceasta poate deveni cea mai importanta tranzactie din sectorul medical anuntata in acest an si un pas important in indeplinirea angajamentului nostru fata de investitorii care au avut incredere in strategia companiei si capacitatea ei de implementare.

"Daca toate conditiile vor fi indeplinite si se va finaliza achizitia clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un numar de 6.300 angajati si va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizatie de Libera Practica din Romania si, probabil, al unui procent relevant al asistentilor medicali. Credem ca, atat Ministerul Sanatatii cat si CNAS ar trebui sa se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sanatate si inainte de orice modificari legislative sa ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evolutiei acestora. Avem nevoie sa gasim impreuna parghiile necesare pentru a motiva acesti profesionisti ca sa ramana in tara si sa ofere servicii medicale la cel mai inalt nivel conationalilor lor", a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a realizat prima achizitie in 2011 prin cumpararea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brasov. In cei 7 ani, compania a finalizat cu succes 16 achizitii, fiind, probabil, operatorul medical cu cea mai mare expertiza de cumparare si integrare a unui grup sau firme medicale. Ultima achizitie anuntata a fost Spitalul Humanitas din Cluj.

Consultantii MedLife in tranzactia Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanta fiscala si Dima&Asociatii pe partea de consultanta juridica. Consultantii vanzatorului in tranzactie au fost PWC pe partea de consultanta in tranzactie si David&Baias pe partea de consultanta juridica.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri