Dinamica pietei de servicii medicale private va fi accentuata de cele 4-5 tranzactii importante care se vor inregistra in urmatoarele sase luni, fiind vorba atat de achizitii ale unor operatori importanti cat si de consolidari privind pozitia la nivel national a principalilor actori din aceasta piata, spune Mihai Marcu, presedinte MedLife.

Piata serviciilor medicale private nu a inregistrat schimbari importante in prima parte a anului, singura pata de culoare fiind data de stagnarea unor companii mari si cresterea puternica a altora, aflate mai jos in clasament, tendinta care daca se mentine ar putea schimba ierarhia celor mai mari jucatori din sistemul medical privat, respectiv impacta dinamica pietei in urmatorii ani. Este cazul firmei Sanador care a continuat sa creasca semnificativ in ultima perioada in timp ce Regina Maria si Medicover au incetinit sub cresterea pietei, Sanador avand sanse reale sa ajunga la nivelul acestor doi operatori in 2-3 ani, daca se confirma trendul”, a spus Mihai Marcu.

MedLife a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de 38,3 mil. euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, urmatoarele doua pozitii in topul celor mai mari operatori medicali privati sunt detinute de Regina Maria si Medicover, care au inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 27 milioane de euro, respectiv, 24,5 milioane de euro, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Locul patru este detinut de Sanador care a inregistrat o cifra de afaceri de 19,8 milioane de euro.

”In primele 6 luni am ajuns la un million trei sute de clienti, exceptand abonatii, iar pana la finalul anului credem ca vom depasi, pentru prima data, 2,5 milioane de pacienti, echivalentul a peste 10% din populatia Romaniei”, a declarat Mihai Marcu.

Dupa deschiderile celor doua clinici de mari dimensiuni din Galati si Iasi, MedLife va deschide inca doua hyperclinici pana la finele anului. Pentru anul viitor, compania isi propune, de asemenea, deschiderea a inca cel putin patru clinici, in alte orase mari din tara. De asemenea, compania isi propune sa intensifice puternic investitiile in zona spitaliceasca in urmatoarele 12 luni.

MedLife isi desfasoara activitatea in 11 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Galati si Iasi, 8 laboratoare proprii de analize, 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 30 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 7 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Piata serviciilor medicale private a inregistrat o incetinire a cresterii de 10-12% in ultimul an si a ajuns la aproximativ 570 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri