Nokia, companie finlandeza care a vandut business-ul de terminale mobile catre Microsoft, ar putea sa reintre pe segmentul telefoanelor mobile, conform unor rapoarte citate de presa internationala.

Doua surse din Nokia au subliniat ca brandul finlandez ar putea reintra pe segmentul care l-a consacrat, in 2016. „Miscarea este planuita de Nokia Technologies – cea mai mica dintre cele trei companii ramase dupa deal-ul cu Microsoft, alaturi de cele de retelistica si harti”, conform raportului.

Intelegerea cu Microsoft interzice Nokia sa se foloseasca de brandul companiei finlandeze pe smartphone-uri pana in trimestrul al patrulea din 2016, si pe feature phones pentru 10 ani. Daca raportul este adevarat, Nokia ar putea deci lansa un smartphone sub nume propriu abia in ultimul trimestru al anului viitor.

Intre timp, Nokia a confirmat ca urmareste sa cumpere producatorul francez de echipamente wireless si smartphone-uri Alcatel-Lucent pentru circa 15,6 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri