Telekom Romania Communications prelungeste pana la 17 august termenul-limita pentru depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietati imobiliare scoase la vanzare si reinchiriere

Pana la 17 august, entitatile interesate pot depune oferte pentru pachetul de proprietati imobiliare ale Telekom Romania Communications scoase la vanzare urmata de inchirierea partiala a acestora. Pachetul complet cuprinde 24 de proprietati din Bucuresti si alte sapte orase: Bacau, Constanta, Oradea, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Sibiu si Timisoara. Termenul-limita pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru a da posibilitatea potentialilor cumparatori sa pregateasca documentatia necesara, data fiind complexitatea pachetului.

Ofertele pot fi depuse pentru intregul pachet de 24 de proprietati si/sau pentru un sub-pachet de 17 proprietati. Intregul pachet are o suprafata utila totala de 46,500 m2 si un pret de pornire de aproximativ 26,3 milioane euro (fara TVA), stabilit de evaluatori independenti. Sub-pachetul de 17 proprietati are o suprafata utila totala de 35,100 m2 si un pret de pornire de 21,6 milioane euro.

Contractele de inchiriere catre terte parti aflate in derulare vor fi preluate de castigatorul licitatiei, fara modificarea clauzelor, acesta din urma avand astfel asigurat un flux constant de venituri. In plus, Telekom Romania Communications va inchiria anumite spatii ale cladirilor care gazduiesc echipamente tehnice, birouri si spatii comerciale, astfel ca tranzactia nu va genera discontinuitati in activitatea companiei. Suprafetele ce urmeaza a fi inchiriate de Telekom Romania Communications reprezinta 45% din suprafata utila a cladirilor pentru pachetul de 24 de proprietati si 48% pentru pachetul de 17 proprietati. La acestea se adauga suprafetele inchiriate catre terte parti, care reprezinta 17% din suprafata utila a cladirilor pentru pachetul de 24 de proprietati, respectiv 22% pentru cel de 17 proprietati.

Ofertele trebuie insotite de documente de eligibilitate, inclusiv scrisori de garantie. Castigatorul licitatiei va fi desemnat in urma celei mai bune oferte de pret pentru achizitie, nivel al chiriei percepute pentru imobile, cumulate cu alte conditii relevante.

Punerea spre vanzare urmata de inchirierea partiala a anumitor spatii din imobilele incluse in pachetul de proprietati imobiliare face parte din strategia Telekom Romania de capitalizare a acestor active. Suma care va fi obtinuta din vanzarea pachetului de proprietati va fi directionata spre investitii necesare derularii activitatilor telecom. In 2014, Telekom Romania a vandut 28 din activele sale imobiliare, obtinand 11,6 milioane euro, aceste fonduri fiind destinate investitiilor pentru activitatea de baza a companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri