Chiar si cand sunt stabiliti in strainatate, romanii simt ca Romania este “acasa”, iar motivul principal este ca in tara sa afla familia si prietenii vechi. Dar cat de des suna romanii din strainatate in tara? Si cat de mult vorbesc la telefon cu cei dragi?

KeepCalling, companie care ofera clientilor abonamente de voce sau produse prepaid de telefonie, a derulat un studiu pe baza sa de clienti si conform datelor, putem concluziona ca:

• Romanii suna cel putin saptamanal in tara;
• Suna mai mult pe telefoane mobile, desi apelurile catre telefoanele fixe sunt mai ieftine.
• In medie, durata apelurilor este de 11 minute;
• Media difera usor de la un sezon la altul, durata apelurilor fiind cu 1 minut mai mare iarna si in sezonul rece decat vara.

Deloc surprinzator, obiceiurile romanilor sunt puternic influentate de sarbatorile religioase de-a lungul anului. Prin urmare, exista 4 perioade de varf in care emigrantii romani suna mai des in tara, iar durata apelurilor este mai mare, in preajma:

1. Sarbatorilor de Paste
2. Craciunului si sarbatorile de iarna
3. Anului Nou
4. Zilei de 8 martie (Ziua Mamei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri