Epson anunta o cota de 33% pe piata locala de proiectoare in primul trimestru al acestui an, ca numar de unitati, mentinandu-si pozitia de lider al pietei. Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, Epson a dublat numarul de proiectoare livrate, fiind peste ritmul de crestere al pietei, conform oficialilor companiei.

Modelele cu cea mai buna evolutie au fost cele cu rezolutie WUXGA, SVGA si WXGA, precum si modelele interactive.

In total, piata de proiectoare a crescut cu aproximativ 38% ca volum si cu 26% ca valoare in primul trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Futuresource Consulting.

„Asteptand campionatul de fotbal, am estimat o crestere mare pe piata de proiectoare, care se vede inca din primul trimestru la nivelul intregii piete. Pentru noi, campionatul Euro 2016 a avut deja un prim efect in cresterea vanzarilor de proiectoare in mai toate gamele, de la modelele cu rezolutie SVGA pana la cele cu rezolutie WUXGA, si ne asteptam ca tendinta sa continue in acelasi ritm”, spune Simona Decuseara, sales & marketing manager Epson Romania si Bulgaria.

Pana la finalul anului, Epson estimeaza ca piata de proiectoare ar putea atinge un numar de 26.000 de unitati, cu 25% peste anul trecut.

Principalii concurenti ai Epson pe segmentul de proiectoare sunt BenQ sau Canon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri