„Vanzarile de videoproiectoare cu rezolutie XGA au inregistrat o evolutie pozitiva, continuand trendul de anul trecut. Proiectele educationale au reprezentat motorul vanzarilor in trimestrul doi, tendinta care ne asteptam sa se mentina si in perioada urmatoare”, a declarat Simona Decuseara, national sales&marketing manager Epson Romania. „Segmentul educational ramane pentru noi o prioritate, insa anticipam cresterea vanzarilor si la categoria de videoproiectoare pentru home cinema si cu rezolutie mare”.

Piata de proiectoare a totalizat in al doilea trimestru al anului 2.900 de unitati, reprezentand o valoare aproximativa de 1,6 milioane euro.

„In trimestrul al doilea al acestui an am observat o crestere valorica a pietei datorata in principal orientarii consumatorilor catre produse cu preturi mai mari, dar care vin echipate cu tehnologii avansate precum luminozitatea de pana la 10.000 de ANSI lumeni in cazul proiectoarelor fixe si functii suplimentare precum conectivitatea Wi-Fi”, a adaugat Simona Decuseara.

Cota de piata atinsa de Epson in aceasta perioada a fost de aproximativ 35%. Cea mai mare pondere in vanzarile Epson au avut-o modelele cu rezolutie XGA (1024x768), care au reprezentat peste 47% din valoarea totala si aproape 54% din volumul vanzarilor pentru aceasta perioada. Urmatoarele doua categorii cu cea mai buna evolutie au fost cele ale videoproiectoarelor cu rezolutie SVGA si WXGA.

Citeste si:

In ceea ce priveste planurile pentru perioada urmatoare, Epson isi va concentra atentia pe consolidarea pozitiei pe care o detine in segmente focus precum cel al produselor dedicate mediului educational si business, dar si in dezvoltarea segmentului de home cinema, alaturi de solutii pentru advertising, cinematografie, spatii de distractie sau sali de curs.

Portofoliul Epson cuprinde videoproiectoare adresate segmentelor business, educational si home entertainment, incluzand modele interactive cu proiectie pe distante ultrascurte, dedicate mediului educational, videoproiectoare super-slim, extrem de mobile, special create pentru utilizatorii care fac prezentari in afara biroului si modele special create pentru medii cu mult praf ori fum.

Principalii concurenti ai Epson sunt BenQ si Canon.