Epson, unul dintre cei mai mari producatori de imprimante, proiectoare si LCD-uri din lume, tinteste 30% din piata de videoproiectoare la nivel local, dupa lansarea unei noi game de produse.

“O data cu lansarea noilor echipamente ne-am propus sa detinem o treime din piata de videoproiectoare la nivel local. Vrem ca pana la finalul anului sa vindem cel putin 400 de unitati, pentru ca la nivelul anului volumul total de videoproiectoare comercializate de Epson sa se ridice la 4.000 de unitati”, a subliniat Alina Silvestru (foto), channel marketing coordinator Epson Romania.
Potrivit acesteia, piata totala de videoproiectoare din Romania se va ridica in aceest an la 12.000 de unitati, in valoare totala de 7 milioane de euro.
Noua gama cuprinde sase modele de videoproiectoare, destinate atat utilizarii pentru home cinema, pentru mediul de business, dar si pentru gaming.
Proiectoarele vor fi disponibile din aceasta luna atat in retailul clasic cat si in mediul online, la preturi ce pornesc de la 1.800 de lei si ajung si la peste 9.000 de lei.
In ceea ce priveste evolutia business-ului din acest an, reprezentantul Epson nu a dorit sa ofere informatii, insa la inceputul acestui an compania anunta ca tinta este aceea de a atinge si depasi pragul de 9 milioane de euro.

Silvestru a mai precizat ca cea mai mare pondere a vanzarilor de videoproiectoare este asigurata de segmentul BusinesToBusiness (B2B) – 70%, in timp ce zona de consumer aduce 30% din vanzarile de videoproiectoare.
Intrebata de wall-street.ro cum ar putea influenta Black Friday vanzarile companiei, responsabilul pe marketing al companiei a precizat ca focusul grupului nu este orientat spre astfel de evenimente.
“Black Friday nu este un eveniment care se adreseaza videoproiectoarelor in mod deosebit. Trimestrul al patrulea este oricum cel mai bun pentru vanzarile de videoproiectoare de pe parcursul intregului an, cand sunt comercializate peste 1/3 din produse. Acest lucru se datoreaza inceputului scolii, al facultatilor, dar si al vanzarilor de Craciun”, a completat Alina Silvestru.
Principalii concurenti ai Epson pe piata locala si la nivel global sunt BenQ si Canon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri