Piata de imprimante inkjet (pe baza de cerneala – n. red) s-a ridicat anul trecut la peste 9.000 de unitati, de aproape doua ori mai multe decat in 2012, potrivit datelor Epson Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de imagistica din lume.

Conform datelor companiei de cercetare IDC (International Data Corporation), piata totala de printing, compusa din echipamentele pe baza de laser, inkjet si matriciale, s-a ridicat in 2013 la un volum de 256.000 de unitati, nivel similar cu cel atins in 2012. Pentru anul in curs aceleasi date arata o stagnare.

„Piata echipamentelor pentru scanarea documentelor in mediul corporate s-a situat in 2013 la 1.250 de unitati, iar Epson a avut o cota de piata de 16%, potrivit companiei de cer¬cetare de piata infoSource pentru anul acesta estimeaza livrarile de echipamente Epson (imprimnate si scannere) se vor ridica la 1.200 de unitati, mai precis 800 de imprimante (din care 600 de unitatie din gama noua) si 400 de scannere”, au aratat oficialii companiei japoneze.

Potrivit reprezentantilor Epson, 70% din business se indreapta catre companii. Afacerile Epson Romania se situeaza in ultimii ani in jurul valorii de 8-9 milioane de euro, iar 80% din vanzari sunt obtinute din comercializarea de imprimante, in timp ce 20% sunt reprezentate de comercializarea de videoproiectoare.

Epson a lansat zilele trecute in Romania o noua gama de imprimante si scanere rapide WorkForce. Noile imprimante WorkForce A4 sunt concepute pentru a inlocui imprimantele laser din sectorul corporate, oferind costuri de printare si un consum de energie mai mici decat echipamentele laser din aceeasi categorie.

Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul in Japonia, grupul Epson numara peste 78.000 angajati in 99 de companii din toata lumea. Compania activeaza in domeniul imaginii prin productia de imprimante, proiectoare si LCD-uri.

Principalii concurenti ai Epson pe piata locala si la nivel global sunt BenQ si Canon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri