Yahoo a anuntat vineri ca va pune capat aplicatiei Yahoo Messenger, lansata la finele anilor '90, lucru care se va intampla dupa 5 august 2016, iar dupa aceasta data utilizatorii actuali nu vor se vor mai putea loga sau trimite mesaje. De altfel, versiunile anterioare ale Yahoo Messenger nici nu mai sunt disponibile pentru descarcari, potrivit publicatiei VentureBeat.

Iata cum explica Yahoo decizia prin intermediul unei postari pe blogul sau: "In decembrie 2015, am anuntat un nou Yahoo Messenger pentru mobil, web si si Yahoo Mail pe desktop, construit pe o noua platforma moderna, ceea ce ofera utilizatorilor o modalitate rapida, frumoasa si inteligenta de a trimite - si anula trimiterea de - mesaje, fotografii si imagini animate in 1:1 si conversatii de grup. Daca astazi oferim interoperare intre produsul anterior si noul Yahoo Messenger, incurajam toti utilizatorii nostri sa finalizeze tranzitia catre noul Yahoo Messenger, pentru ca nu vom mai sustine platforma anterioara de la data de 5 august 2016. Intentionam sa ne concentram eforturile pe noul Yahoo Messenger".

Imprumutand din tehnologiile Flickr, Yahoo a lansat o versiune bazata pe web a serviciului, in decembrie 2015, impreuna cu o paleta de aplicatii Android si iOS. Astfel, in ceea ce priveste vechea platforma de Yahoo Messenger, doar clientii desktop vor avea de suferit, in timp ce versiunile web si mobile vor continua.

Yahoo Messenger a fost lansat in martie 1998 si o perioada de mai multi ani, a fost disponibil numai printr-o aplicatie desktop, pentru Windows, Mac, Linux si chiar Solaris. La inceputul anilor 2000, Yahoo Messenger a devenit extrem de popular si se lupta pentru primul loc in ceea ce priveste serviciul de mesaheri pe Internet cu Microsoft Windows Live Messenger si Skype.

Popularitatea serviciului s-a redus drastic insa, odata ce au aparut servicii noi, cum ar fi chat-ul Facebook (acum Facebook Messenger), Twitter si alte aplicatii mobile, care au mancat din cota sa de piata. Yahoo nu a reusit sa isi adapteze la timp business-ul si ca urmare Yahoo Messenger a pierdut foarte multi utilizatori, arata Softpedia.

Yeamake / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri