Acoperirea asa-numitelor “zone albe” este un proiect in care Vodafone Romania investeste in permanenta resurse, ca parte din obligatiile ce deriva din detinerea licentelor. Din pacate, procesul este anevoios, din cauza ca eforturile de a acoperi aceste zone sunt deseori blocate in diverse etape, cum ar fi in cea de obtinere a autorizatiilor de constructie necesare, au declarat oficialii Vodafone, ca urmare a amenzii primite de companiile din telecom ca urmare a neindeplinirii obligatiilor de acoperire prevazute in licentele de utilizare a spectrului de frecvente radio castigate in urma procedurii de selectie organizate in 2012.

Astfel, oficialii Vodafone Romania subliniaza ca "lucreaza in mod constructiv cu autoritatile si saluta recenta modificare a cadrului legal care reglementeaza infrastructura de telecomunicatii, si anume Legea Infrastructurii nr. 154/2012, care simplifica procedurile pentru obtinerea autorizatiilor. Vodafone Romania isi exprima increderea ca noua lege va contribui la cresterea eficientei eforturilor depuse in aceasta directie”.|

Orange, Vodafone si Telekom au fost amendati de catre Autoritatea Nationala pentru Administratie si Reglementare in Comunicatii cu 900.000 de lei in total pentru neindeplinirea obligatiilor de acoperire prevazute in licentele de utilizare a spectrului de frecvente radio castigate in urma procedurii de selectie organizate in 2012.

Compania Vodafone a primit cea mai mare amenda, de 720.000 de lei.

In cadrul licitatiei de spectru desfasurata in anul 2012, autoritatea a impus operatorilor Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone, care au dobandit drepturi de utilizare a frecventelor radio in benzile de frecvente sub 1 GHz (800 MHz si/sau 900 MHz), obligatia de a acoperi fiecare un anumit numar din cele 676 de localitati nedeservite cu retele de comunicatii mobile de banda larga, proportional cu resursele de spectru castigate.

"Astfel, Vodafone si Orange au avut fiecare obligatia de a acoperi cate 225 de localitati rurale, Cosmote 169, iar RCS&RDS - 57 de localitati rurale. Termenul pana la care operatorii aveau obligatia de a acoperi aceste localitati a fost 5 aprilie 2016", a anuntat luni ANCOM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri