Grupul de telefonie mobila Vodafone va lansa o retea fixa de conexiune pe banda larga in Marea Britanie, incepand cu 8 ianuarie 2007, deoarece compania incearca sa-si creasca veniturile ca furnizor de servicii complexe, atat pentru reteaua fixa, cat si pentru cea mobila, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Compania britanica urmareste sa obtina pana la 10% din veniturile sale anuale, in urmatorii trei sau patru ani, din afacerea numita "Mobile Zone", care include servicii de Internet pe telefonul mobil.

Oferta Vodafone de servicii pe banda larga este cea mai recenta, pe piata aglomerata a acestui tip de servicii din Marea Britanie, care a devenit din ce in ce mai concurentiala, deoarece noii intrati incearca sa atraga clientii cu strategii atractive de preturi.

Vodafone a declarat, vineri, ca pretul lunar de 25 de lire pentru oferta "Vodafone Home" va acoperi abomanentul, accesul nerestrictionat la Internet, telefoane gratuite pe linia fixa, catre orice alta retea de telefonie fixa din Marea Britanie si o reducere de 25% pentru apelurile catre telefonul mobil sau catre un modem.

Compania mai ofera si o linie pentru urgentele tehnice, pentru serviciul de opt megabiti pe secunda, care va fi disponibila clientilor de telefonie mobila pe baza unor contracte de 18 luni. "Vodafone at Home vine in intampinarea unei nevoi din ce in ce mai mare de comunicare a clientilor, oferind atat servicii de telefonie mobila, cat si fixa", a anuntat compania, intr-o declaratie.

Operatorul britanic Vodafone si grupul olandez de sisteme de navigare TomTom au anuntat de curand ca vor lansa, in Olanda, in 2007, un sistem de ghidaj, in timp real, in trafic, prin intermediul semnalelor de telefonie mobila transmise din blocajele de trafic.

Directorul executiv al companiei Vodafone Olanda, Guy Laurence, a declarat ca este bucuros ca va putea ajuta clientii sa iasa din blocajele de trafic, in care ajung in mod obisnuit. "Sunt fericit ca voi putea face oamenii sa zambeasca, ajutandu-i sa iasa din blocajele de trafic in care sunt prinsi foarte frecvent", a spus Guy Laurence.

Telefoanele mobile transmit continuu semnale catre cea mai apropiata statie de telefonie mobila, ceea ce permite furnizorului de retea sa stabileasca localizarea aproximativa a telefonului. Compania Tom Tom va folosi informatiile de localizare, pentru a afla daca drumul este blocat, daca si cu cat va fi intarziata calatoria si daca exista drumuri alternative care pot fi folosite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri