Platforma cartografica si de navigatie smart2go este acum disponibila pentru cele mai cunoscute sisteme mobile de operare
Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, a anuntat ca incepand de astazi, platforma cartografica si de navigatie smart2goTM poate fi descarcata gratuit (www.smart2go.com), oferind astfel pentru milioane de utilizatori, cea mai extinsa acoperire cartografica disponibila pentru dispozitive mobile.

Platforma ofera harti pentru peste 150 de tari, iar suportul complet pentru navigatia pas cu pas (prin satelit) este disponibil in peste 30 de tari. Prin intermediul aplicatiei, utilizatorul isi poate afla pozitia pe harta, poate cauta puncte de interes si poate trasa gratuit rute spre destinatia dorita. incepand cu data de 10 februarie, Nokia intentioneaza sa ofere gratuit aplicatia smart2go pe anumite dispozitive Nokia bazate pe S60 si Windows Mobile 5.0 si, ulterior, planuieste sa o faca disponibila pentru majoritatea sistemelor de operare mobile importante, inclusiv Nokia S60, Series 40, PoketPC, Linux si alte versiuni de Windows Mobile.

Nokia intentioneaza sa preinstaleze aplicatia de navigatie smart2go pe viitoarele computere multimedia Nokia Nseries, sub denumirea de Nokia Maps. Aplicatia poate fi, de asemenea descarcata de catre utilizatorii care detin deja un dispozitiv Nokia compatibil. In plus, prin conectarea unui dispozitiv mobil fara functionalitate GPS la modulul GPS fara fir Nokia LD-3W sau la alt modul GPS compatibil, aplicatia Nokia Maps poate oferi aceeasi experienta excelenta de navigatie pentru o gama si mai extinsa de dispozitive Nokia.

Platforma contine peste 15 milioane de puncte de interes, prin intermediul carora utilizatorii pot fi indrumati spre cele mai interesante destinatii turistice, restaurante sau locuri de cazare aflate in apropierea lor. Utilizatorii pot sa selecteze locatiile preferate si sa le trimita prietenilor prin mesaje multimedia, prin tehnologia fara fir Bluetooth, prin infrarosu sau email. Aplicatia permite, de asemenea, trimiterea de sectiuni de harta sau de rute, precum si salvarea de harti in galeria dispozitivului, sub forma de capturi de ecran. Marci bine cunoscute, precum McDonalds, isi vor putea indica prezenta intr-o anumita zona prin plasarea de pictograme cu insemnele marcii pe harti digitale descarcate pe milioane de dispozitive mobile.

Oamenii vor avea incredere si vor utiliza acele harti care le sunt la indemana atunci cand au nevoie de ele iar smart2go le ofera utilizatorilor libertatea de a alege hartile pe care si le doresc. Prin accesul gratuit de pe dispozitive mobile la aplicatia Nokia Maps si la platforma smart2go, costul nu va mai constitui o problema pentru cei care doresc sa beneficieze de servicii de navigatie atunci cand se afla in miscare, a declarat Ralph Eric Kunz, vicepresedinte, Nokia, Multimedia.

smart2go este o solutie de navigatie hibrid: datele cartografice furnizate de Tele-Atlas si Navteq pot fi descarcate prin intermediul unei retele fara fir (de ex. GPRS/3G/WLAN) si stocate pe cartela de memorie a dispozitivului. Dupa salvarea datelor cartografice, nu mai este necesara stabilirea unei conexiuni de retea pentru ghidare si navigatie. Pentru descarcarea fisierelor de dimensiuni mari, platforma pune la dispozitie o aplicatie desktop pentru PC.

Platforma smart2go dispune si de o optiune pentru accesul la servicii de navigatie avansate, pas cu pas. Utilizatorul poate achizitiona licenta pentru acest serviciu printr-un simplu click, transformndu-si astfel dispozitivul intr-un sistem de navigatie cu instructiuni vocale. Exista mai multe tipuri de licente, cu diverse perioade de valabilitate: de la o saptamana la trei ani. inainte de a calatori intr-o tara straina, utilizatorul poate descarca hartile dorite prin intermediul PC-ului si se poate abona la serviciul de navigatie la un pret convenabil, strict pentru perioada vacantei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri