Microsoft, cel mai mare producator de solutii software la nivel mondial si totodata compania care a preluat in toamna anului trecut producatorul finlandez de telefoane Nokia, va renunta la productia smartphone-urilor Nokia X cu Android, desi ele au fost lansate pe piata la inceputul acestui an, scrie presa internationala.

Decizia Microsoft de a-si reorienta activitatea si de a se concentra pe alte prioritati vine dupa ce gigantul IT american a anuntat un plan de a renunta la aproximativ 15% din totalul fortei de munca, echivalentul a circa 18.000 de persoane in toata lumea.

Telefoanele lansate sub brandul Nokia X vor beneficia in continuare de suportul Nokia, insa toate dispozitivele din aceasta gama, care se afla in prezent in dezvoltare, vor fi lansate pe piata cu sistemul de operare Windows Phone. Strategia Microsoft de a lansa o serie de smartphone-uri cu Android a venit din partea vechii conduceri a companiei, care a incercat sa resusciteze vanzarile de telefoane Nokia fiind mult in spatele concurentilor de la Samsung, Apple sau chiar si ale concurentilor asiatici – printre care Huawei sau HTC.

Sub noua conducere, Microsoft va incerca si mai mult sa isi pastreze independenta fata de serviciile concurentilor. Cele mai noi informatii indica faptul ca gigantul american va elimina complet posibilitatea de a opta pentru motorul de cautare dorit pe Internet, utilizatorii fiind in acest mod fortati sa foloseasca Bing, serviciul dezvoltat de catre Microsoft.

Nokia, candva cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a prezentat in cadrul targului de tehnologie Mobile World Congress (MWC 2014), desfasurat in Barcelona in luna februarie, o noua serie de smartphone-uri low-cost Nokia X, primele modele echipate cu sistemul de operare Android. Nokia X si Nokia X+ si Nokia XL ruleaza o versiune modificata de Android 4.1, cu interfata si servicii personalizate de Nokia si Microsoft. Smartphone-urile sunt bazate pe sistemul de operare Android, insa cu o interfata puternic modificata, care seamana cu cea regasita pe modelele cu Windows Phone ale companiei.

Totodata, clientii nu vor avea acces la magazinul de aplicatii al Google sau la serviciile Google Maps si Google Drive, modelele avand preinstalat software dezvoltat de Nokia si Microsoft, motorul de cautare Bing, Skype, un magazin propriu de aplicatii si softul de navigatie Nokia HERE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri