Microsoft, cel mai mare producator de solutii software la nivel global si totodata una dintre cele mai mari companii tehnologice din lume, va demara cel mai amplu proces de restructurari, in urma caruia circa 18.000 de angajati ar urma sa fie disponibilizati, echivalentul a circa 15% din intreg personalul la nivel global, noteaza presa internationala.

Nu este pentru prima data cand gigantul IT american anunta disponibilizari in masa, in anul 2009, compania din Seattle renuntand la circa 6.000 de angajati. Microsoft detine la nivel global un numar de peste 125.000 de angajati, insa chiar si asa 15% din totalul personalului inseamna ceva.

Cea mai mare parte a concedierilor va veni mai ales din partea diviziei Nokia, companie achizitionata de catre Microsoft in toamna anului trecut.

Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a anuntat in urma cu cateva zile ca vor urma modificari majore in structura organizationala a companiei. Intr-un email trimis angajatilor, Nadella a subliniat ca Microsoft va directiona business-ul catre construirea de instrumente pentru perfectionarea mediului mobile si cloud. “Compania trebuie sa fie mai indrazneata si mai ambitioasa, pe masura ce incearca sa ramana competitiva in industria tehnologica schimbatoare. Industria noastra nu respecta traditia ci doar inovatia”, a aratat directorul executiv al companiei.

Nadella a preluat functia de CEO din luna februarie, cand a preluat postul de la Steve Ballmer. El trebuie sa obtina economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzactia cu Nokia, care a adaugat in aprilie 30.000 de angajati la personalul Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri