Motorul de cautare pe internet Google doreste sa inceapa sa stearga regulat bazele sale de date in care sunt inregistrate cautarile efectuate de navigatorii pe internet pentru a proteja mai bine anonimatul acestora, relateaza NewsIn.

Google doreste sa elimine din bazele sale de date informatiile colectate prin intermediul cookie-urilor, acestea fiind programe informatice instalate pe anumite pagini web menite a monitoriza si inregistra preferintele utilizatorilor pentru a adapta mai bine paginile la cerintele acestora.

Grupul va mai sterge si anumite elemente ale adresei IP a utilizatorilor, coordonata prin care se poate identifica calculatorul folosit. Datele colectate vor fi sterse dupa ce au fost tinute in bazele de date ale Google timp de 18 luni. Acest sistem va deveni operational in aproximativ un an, afirma Google.

"Suntem fericiti sa anuntam modificarea politicii noastre de confidentialitate", au precizat avocatii Google, PeterFleischer si Nicole Wong, pe site-ul grupului.

Acesti avocati au explicat ca aceasta decizie a fost luata "dupa discutii cu experti in confidentialitate din Statele Unite ale Americii si Europa". Pentru Google aceasta modificare a politicii este una majora, avand in vedere ca firma californiana se obisnuise sa tina stocate toate datele utilizatorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri