Google doreste sa submineze astfel pozitia detinuta in domeniul muzicii pe internet din Marea Britanie de servicii precum Spotify, Deezer, Rdio, Xbox Music, Music Unlimited (detinut de Sony) si Rara.

Pana pe 15 septembrie, serviciul Google Play Music All Access poate fi accesat de utilizatorii din Marea Britanie in baza unui abonament de 7,99 lire sterline pe luna, urmand ca serviciul sa poata fi accesat pentru 9,99 lire sterline pe luna, un abonament similar cu cel practicat de rivalii sai in Marea Britanie. Nu va exista nicio optiune de accesare gratuita a serviciului muzical al Google.

Google Play Music All Access a fost lansat in luna mai in SUA, serviciul fiind disponibil din iulie ti in Australia si Noua Zeelanda.

Lansarea Google Play Music All Access in Marea Britanie face parte din expansiunea europeana a acestui serviciu. Astfel, incepand de joi, Google Play Music All Access este disponibil si in Austria, Belgia, Franta, Irlanda, Italia, Luxemburg, Portugalia si Spania.

Google Play Music All Access permite accesul la un catalog cu milioane de melodii, care pot fi ascultate atat direct de pe acest portal, cat si cu ajutorul telefoanelor inteligente si al tabletelor.