Romanii din diaspora vor putea sa isi prelungeasca vizele, sa isi plateasca taxele si impozitele in tara, in urma unui proiect pe care il vor realiza Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) si Microsoft Romania.

in urma unei competitii initiate de catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), IGCTI si Microsoft Romania vor realiza infrastructura unui proiect de comunicare online pentru diaspora romana. Continutul proiectului va fi furnizat de Asociatia eRomania Gateway si Freedom House Romania.

"Pana la urma, acesti romani ne reprezinta in strainatate, iar munca lor a adus doar anul trecut in tara peste trei miliarde de euro", a declarat potrivit NewsIn, presedintele inspectoratului, Catalin Marinescu.

Proiectul se va dezvolta pe infrastructura hardware a Sistemului Electronic National (SEN), astfel incat, intr-o faza ulterioara, romanii din strainatate sa beneficieze de aceleasi servicii pe care le au cei din tara, se arata intr-un comunicat remis marti de IGCTI.

IGCTI are deja experienta in administrarea portalurilor de guvernare electronica, prin sistemul electronic de achizitii publice eLicitatie, sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor auto si SEN. Prin intermediul SEN, marii contribuabili pot trimite online declaratiile fiscale catre institutiile statului. Portalul se adreseaza si cetatenilor care doresc sa descarce formularele administrative ale administratiei publice locale si centrale. Colaborarea dintre IGCTI si Microsoft s-a concretizat deja prin SEN, inca de la lansarea acestuia in 2003.

"Participarea Microsoft alaturi de IGCTI la competitia de proiecte pentru crearea unei platforme integrate de comunicare pe Internet dedicata comunitatilor romanesti de peste hotare, organizata de MAE Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, a fost un prilej nou de afirmare a parteneriatului nostru", a declarat directorul general al Microsoft Romania, Ovidiu Artopolescu.

IGCTI este institutia publica subordonata Guvernului care gestioneaza spectrul de frecvente radioelectrice si este managerul sistemelor de guvernare electronica din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri