Gigantul IT face disponibila tehnologia sa de cautare in limba romana, oferind website-urilor locale o noua oportunitate de a genera venit din publicitatea online.
Compania Google anunta lansarea produselor Google AdSense pentru Cautare si Adsense pentru Continut, dedicate website-urilor si portalurilor din Romania. Adsense pentru Cautare este un program gratuit care permite website-urilor din Romania sa puna la dispozitia vizitatorilor care realizeaza cautari din paginile acestora rezultatele oferite de motorul de cautare Google.

De asemenea, programul afiseaza anunturi relevante sub forma de text, selectate automat in functie de termenii de cautare. AdSense pentru Continut ofera proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afisa pe propriile pagini de web anunturi Google relevante si neagresive, selectate automat in functie de continutul acestor pagini si, totodata, oportunitatea de a castiga bani in acest mod.

AdSense pentru Cautare ofera website-urilor si portalurilor posibilitatea de a-si atrage si fideliza vizitatorii, oferidu-le acestora facilitati de cautare, dealtfel cea mai frecventa activitate desfasurata pe Internet. Programul pune de asemenea in legatura proprietarii de website-uri cu clientii Google AdWords, permitand afisarea de anunturi relevante sub forma de text pe paginile cu rezultatele cautarilor. Google plateste proprietarii website-urilor care folosesc AdSense pentru Cautare atunci cand vizitatorii acestora fac clic pe aceste anunturi sau pe baza numarului de afisari.

Google AdSense pentru Continut ofera proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afisa anunturi Google pe propriile pagini de web. Programul este gratuit si combina anunturile oferite in regim de „plata pe clic” cu cele oferite in regim de „plata pe afisare”, ceea ce inseamna ca proprietarii de website-uri sunt platiti pentru clicurile valide facute de vizitatori pe anunturi sau pentru afisarea acestora. AdSense pentru Continut permite atat anunturi de tip text cat si anunturi de tip imagine sau video, intr-o varietate de dimensiuni care pot fi adaptate formatului diferitelor pagini web.

Proprietarii de website-uri, indiferent de marimea acestora, pot utiliza atat AdSense pentru Cautare, cat si AdSense pentru Continut, aceste programe configurandu-se automat. Prin intermediul AdSense pentru Cautare si AdSense pentru Continut, anunturile clientilor Google AdWords vor fi afisate pe paginile website-ului dumneavoastra, imbogatindu-i continutul cu anunturi relevante pentru vizitatori si oferindu-va o sursa importanta de venit.

”Impactul implementarii acestui serviciu pe www.softpedia.com a crescut cu timpul. AdSense genereaza pentru noi venituri importante, astfel incat a devenit un partener strategic. Trendul crescator in marimea veniturilor facilitate de parteneriatul nostru cu AdSense ne-a convins sa includem acest serviciu si pe viitoarele noastre proiecte web”, a declarat Delia Dragusin, Communication Manager la SoftNews NET SRL, firma care are in proprietate website-ul www.softpedia.com.

„Google AdSense imbunatateste experienta generala a utilizatorului de Internet prin afisarea pe website-uri a unor anunturi relevante si neagresive, in locul unora deranjante, fara legatura cu continutul paginii, cum sunt pop-up-urile sau animatiile”, spune Yonca Brunini, Director de marketing pentru Pietele Emergente, Google EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). „Romania are o comunitate puternica de proprietari de website-uri si suntem foarte incantati sa lansam pe aceasta piata AdSense pentru Continut, pentru a oferi o metoda de monitorizare eficienta si usor de folosit.”

Un numar din ce in ce mai mare de companii din intreaga lume, cum ar fi Amazon, AOL, Netex, The New York Times si multe altele folosesc tehnologia Google pentru a oferi optiunea de cautare pe propriile website-uri. Pentru mai multe informatii, vizitati www.google.ro.

Google AdWords este o metoda rapida si simpla de a face reclama pe Google, indiferent de bugetul dumneavoastra. Anunturile AdWords sunt afisate odata cu rezultatele cautarii in paginile Google dar si pe website-urile care utilizeaza produsele AdSense. Prin intermediul cautarilor in paginile Google si a vizualizarilor zilnice din reteaua de website-uri partenere, anunturile dumneavoastra Google Adwords ating o audienta larga.

Pentru a va face reclama pe Google, creati un anunt, alegeti cuvintele cheie pentru care doriti sa apara anuntul si specificati suma maxima pe care sunteti dispus sa o platiti pentru fiecare clic. Veti plati doar atunci cand cineva face clic pe anuntul dumneavoastra. Pentru a economisi si mai multi bani, AdWords reduce costul-pe-clic pe care il platiti la minimul necesar pentru ca anuntul sa isi mentina pozitia. Corelarea performanta dintre continutul anunturilor AdWords si termenii de cautare face ca aceste anunturi sa atraga un numar de clicuri de sapte ori mai mare decat media inregistrata la nivelul industriei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri