Posesorii PSP vor putea utiliza in curand consola pentru a efectua apeluri voce si video, prin intermediul unei conexiuni wireless, relateaza BBC.
Utilizatorii consolelor portabile produse de Sony (PSP) vor putea comunica cu ceilalti posesori de PSP, precum si cu detinatorii catorva tipuri de telefoane British Telecom (BT).

Softul dezvoltat de BT ar putea permite utilizatorilor PSP sa directioneze apeluri pe calculator si pe linii de telefonie fixa si mobila. Initial serviciul va fi valabil doar pentru Marea Britanie si va putea fi rulat numai acasa si la punctele wireless ale BT. Momentan exista in jur de doua mii astfel de puncte situate in aeroporturi, gari, hoteluri si restaurante fast-food.

Noua generatie Sony Playstation

Peste 24 milioane de console sony Playstation s-au vandut in intreaga lume, mai mult de opt milioane doar in Europa.

Potrivit British Telecom, soft-ul va fi distribuit companiilor telefonice din peste o suta de alte tari. Serviciul oferit este in acord cu trend-ul pietei de a utiliza tehnologia VoIP (voice over Internet Protocol) pe mobile.

VoIP este o metoda de a directiona apelurile telefonice pe Internet si este cunoscut publicului prin aplicatia Skype care ruleaza pe calculator.

In ultima perioada, tot mai multe companii ca Truphone sau Jajah ofera servicii care permit utilizatorilor sa efectueze apeluri prin tehnologia VoIP evitand retelele si tarifele traditionale deja existente.

Noul serviciu PSP se bazeaza pe reteaua BT 21 Century Network (21CN) special construita pe tehnologia Internet Protocol (IP). Eventual, 21CN va inlocui toate retelele curente.

Mai multe detalii privind serviciul oferit de BT vor fi facute public la evenimentul Games Convention din august care va avea loc in Leipzig, in timp ce camera video si microfonul destinat PSP, cunoscute sub numele de Go camera, vor putea fi vazute pe rafturile magazinelor incepand cu 25 mai in Marea Britanie.

Serviciul incluzand aplicatia VoIP nu este primul oferit de acest gen si dezvoltat pe console de jocuri. In 2005, gigantul Nintendo a prezentat o aplicatie intitulata DSpeak pentru cea mai bine vanduta consola, DS, care permitea utilizatorilor sa efectueze apeluri prin VoIP. La fiecare apel al utilizatorului un caracter de pe ecranul consolei, ca de exemplu Mario,ii imita mimica si gesturile din timpul conversatiei. Aplicatia nu a fost insa comercializata.

Mai nou, Nintendo vinde un set de casti care faciliteaza comunicarea atunci cand clientii joaca jocuri ca Metroid Prime Hunters, dar acesta nu a aparut inca pe piata britanica.

Specificatii Sony PSP si Nintendo DS

SONY PSP
Caracteristici: MP3 si playback video, browser Internet
Procesor: 333MHz MIPS R4200
Memorie: 32 MB
Conectivitate: 30 metri local, Wi-Fi

NINTENDO DS
Caracteristici: Touch screen, soft de chat inclus
Procesor: ARM9 si ARM7
Memorie: 4MB
Conectivitate: 30 metri local, Wi-Fi
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri