Apple a anuntat ca va incepe sa difuzeze videoclipuri YouTube prin intermediul Apple TV, gigantul IT fiind intr-o continua cautare de noi modalitati care sa-l aduca aproape de Google.
Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a anuntat noua miscare a companiei sale miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta in California de Sud, relateaza presa internationala. Apple intentioneaza, de asemenea, sa includa alte doua aplicatii Google (cautare si harti) in mult aniticipatul iPhone, ce urmeaza sa fie lansat pe piata la sfarsitul lunii iunie.

Compania spera ca adaugarea continutului de pe popularul YouTube in lista de programe a Apple TV va ajuta la cresterea vanzarilor. Beneficii vor aparea in ambele directii, deoarece se asteapta ca relativ scazuta calitate a clipurilor postate pe YouTube sa se imbunatateasca.

Colaborarea dintre Google si Apple se anunta fructuoasa si pe viitor. Eric Scmidt, CEO Google si Al Gore, consilier Google, fac parte deja din boardul de conducere al companiei Apple. Josh Bernoff, vicepresedinte al companiei Forrester Research, a declarat ca Google si Apple au devenit parteneri naturali in lupta impotriva gigantului Microsoft. "Cu cat va creste numarul dispozitivelor cu conexiune la internet care nu se bazeaza pe sistemul de operare Microsoft, cu atat mai mult succes vor avea Google si Apple", a spus Bernoff.

Principalul concurent al Apple TV este TiVo, care le permite utilizatorilor sa-si transfere programele TV preferate pe calculatoarele personale. Consolele, precum Xbox 360 sau Playstation 3, isi imbunatatesc, la randul lor, capacitatea de a oferi programe de divertisment in televiziune.

Rivalul Microsoft, sustinut de colaboratorii Hewlett-Packard, Dell si Toshiba, a avut parte de un succes mediocru cu versiunea Media Center PC a sistemului de operare Windows, care isi propune sa transforme un PC standard intr-un veritabil centru de divertisment digital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri