Compania americana Hewlett-Packard (HP) si-a marit avansul fata de competitorul Dell pe zona vanzarilor de PC-uri la nivel mondial, arata doua studii elaborate de Gartner si IDC.
Potrivit raportului Gartner, HP detine o cota de 19,3% din piata mondiala de PC-uri, la finele celui de-al doilea trimestru al anului.

Volumul de vanzari obtinut de americanii de la Dell este in continua scadere, potrivit IDC, in ciuda faptului ca au introdus Linux si SSD (solid state drive) pe anumite desktop-uri si notebook-uri.

Vanzarile companiei Dell au scazut cu cinci procente, astfel ca detine o cota de 15-16 procente din vanzarile de PC-uri la nivel mondial, potrivit celor doua analize. Pe locul al treilea dupa volumul de vanzari se situeaza, in studiul IDC, compania Lenovo, care a inregistrat cresteri de 22 de procente in al doilea trimestru in Europa, Orientul Mijlociu si Asia, fata de 14% in primul trimestru. Lenovo detine in al doilea trimestru 8,3% din vanzari, dupa ce pe primul trimestru inregistrase 7,6 procente. In competitia pentru cei mai mari cinci vanzatori de PC-uri din lume urmeaza Acer cu 7,2% din piata si Toshiba cu 4,1%, arata studiul IDC.

“Succesul HP si Acer, precum si schimbarile rapide care au avut loc la Dell in ultimele trimestre, subliniaza exact cat de dinamica este piata PC-urilor astazi.”, este de parere Loren Loverde, analist IDC.
Pe continentul american, HP si Dell raman cei mai importanti jucatori. Pentru al doilea trimestru, Dell s-a mentinut pe prima pozitie, cu 28,4% din vanzari, desi a pierdut aproximativ 11 procente din cota de piata fata de aceeasi perioada a anului trecut. Hewelett-Packard s-a situat pe locul al doilea la vanzari de PC-uri in America, detinand 23,6 procente din vazari. Potrivit IDC, HP a castigat 26 de procente din piata fata de anul trecut.

Vanzarile de PC-uri au crescut in al doilea trimestru al acestui an cu aproximativ 12 procente, arata ata raportul IDC cat si cel publicat de Gartner, pana la o valoare totala de 61,1 milioane de PC-uri in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri