Compania de telefonie mobila Nokia colaboreaza cu o scoala de design din Bangalore pentru a-si deschide primul studio din India, anunta BBC News.
Nokia lucreaza impreuna cu studentii de la Srishti School of Art, Design and Technology la noi idei pe care sa le poata aplica pe piata indiana de telefonie mobila, un spatiu in continua dezvoltare. Acest parteneriat este primul dintr-o serie de actiuni ale gigantului finlandez, care intentioneaza sa profite de potentialul tarilor ce detin puncte fierbinti in domeniul designului.

"India este un loc dinamic si plin de inspiratie pentru designeri, prin amestecul variat de cultura, traditie si culoare", a declarat designerul-sef al companiei, Alastair Curtis. "Noul studio satelit ne va ajuta in continuare sa intelegem mai bine aceasta tara vibranta si sa colaboram mai strans cu designerii indieni, care sunt extrem de talentati", a adaugat Curtis.

India este un bun indicator pentru alte piete in dezvoltare, cu economii in crestere, unde cererea a evoluat de la aparate ieftine la sisteme multimedia complexe, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Nokia spera ca prin colaborarea cu designeri consacrati si cu tineri ingeniosi sa stabileasca noi tendinte in designul telefoanelor mobile. Producatorul finlandez intentioneaza ca, pana la sfarsitul acestui an, sa dezvolte un parteneriat asemanator in orasul brazilian Rio de Janeiro.

Echipa de design a companiei numara in prezent peste 300 de specialisti, care lucreaza in patru studiouri principale din Finlanda, Marea Britanie, SUA si China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri