VMware, subsidiara EMC Corporation, care furnizeaza software pentru computerele compatibile cu arhitectura x86 a celui mai bine vandut procesor din lume, este asteptata sa stranga 1,1 miliarde de dolari la noua ani dupa ce a fost creata, scrie presa internationala.
Investitorii se asteata ca subsidiara EMC sa stranga aproximativ 1,1 miliarde de dolari in ceea ce s-ar putea numi cea mai mare oferta in domeniul high-tech de cand oficialii Google au decalarat in anul 2004 ca cererea ramane puternica pentru companiile din acest segment, relateaza Bloomberg.
Saptamana trecuta compania a marit preturile pentru actiuni cu 16 procente, planuind sa le vanda cu 27-29 de dolari pe unitate, fata de 23-25, cat costau luna trecuta.

Anul acesta 29 de de comanii din industria tehnologiei au strans 3,79 miliarde de dolari pe piata de capital din Statele Unite, fata de 2,3 miliarde de dolari din 22 de IPO in anul precedent, potrivit datelor obtinute de Bloomberg. Interesul pentru IPO se mentine ferm deoarece investitorii cauta creatori de software si companii ce activeaza pe domeniul internetului care inregistreaza cresteri de vanzari si profit.
EMC a cumparat VMware inanul 2004, pentru 635 milioane de dolari. In luna februarie EMC a anuntat cascoate la vanzare aproximativ 10 procente din divizie la bursa din New York, dar intentioneaza sa ramana actionar majoritar.

Vmware si-a majorat veniturile nete cu 29 procente in 2006, pana la 85,9 milioane de dolari , in timp ce vanzarile au crescut cu 82 de procente pana la 703,9 milioane. In primul trimestru al anului in curs profitul s-a dublat pana la 41,1 milioane de dolari, iar vanzarile au crescut 258,7 milioane.

Luna trecuta producatorul de procesoare Intel a cazut de acord sa investeasca 218,5milioane de dolari in Vmware pentru 2,5 procente din divizie. Cysco Sistem va cumpara 1,6 din participatie pentru suma de 150 milioane de dolari. “Consideram ca Cysco si Intel reprezinta aliante strategice”, a comentat Jeff Donlon, managing director pentru Manning & Napier Advisors Inc.

Parti din castig vor fi folosite pentru acoperirea datoriilor sau vor fi investite in cartierul general al Vmware.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri