George Reyes, CFO-ul Google din anul 2002, se va retrage din functie pana la sfarsitul anului, dar isi va asista colegii in desemnarea succesorului sau, informeaza Associated Press, citata de ziarele americane.
Plecarea lui Reyes, in varsta de 53 de ani, este neasteptata si nu a fost prezentat niciun motiv pentru renuntarea la o pozitie de top intr-una dintre cele mai mari companii, fapt care ar putea da nastere speculatiilor.

“Stiu ca las compania pe maini bune, cu o echipa remarcabila de specialisti care vor continua sa construiasca pe realizarile extraordinare ale Google”, a spus George Reyes intr-o declaratie. Acesta va parasi postul de CFO cel mai tarziu in luna ianuarie.

Eric Schmidt, presedintele companiei, l-a elogiat pe Reyes spunand ca le va lipsi umorul bun si intelepciunea precauta de care a dat dovada CFO-ul.

Scott Kessler , analist pentru Standard&Poor considera ca nu problemele de ordin financiar stau la baza deciziei lui Reynes, dimpotriva acesta profita de castigurile venite din optiunile de actiuni pentru a se bucura de o viata mai linistita. “Ati putea spune ca nu exista un moment mai bun sa mearga (Reyes) mai departe decat atunci cand compania este in varf”, a spus Kessler.

Reyes si familia au intampinat in ultima vreme cateva probleme in viata privata. Acum trei saptamani nepotul sau, George Reyes a fost condamnat pentru ca a ascuns manipularea optiunilor de actiuni la compania Brocade Communications Systems Inc., unde detinea functie executiva.

Google a inregistrat rezultate modeste in al doilea trimestru al anului ca urmare a cresterii costurilor de operare si a cheltuielilor pentru angajatii noi. Profitul net a avut o crestere de 28% , pana la valoarea de 925 milioane de dolari, sub asteptarile analistilor. Profitul net a scazut totusi in al doilea trimestru al acestui an fata de primul trimestru, cand compania a raportat un profit de un miliard de dolari. Venitul brut a crescut cu 58%, pana la 3,87 miliarde dolari, in concordanta cu previziunile Wall Street.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri