Apple Europa va cerceta calea prin care terminalele iPhone au ajuns decodate in Romania, folosind numarul serial al aparatului, au declarat reprezentantii companiei I.R.I.S, importator si distribuitor unic pentru produsele Apple in Romania.
"Noi (I.R.I.S. - n.r.) am sesizat Apple Europa in legatura cu vanzarea terminalului iPhone in Romania. Nu este treaba noastra sa ne pronuntam daca este legal sau nu. Asupra acestui lucru se va pronunta Apple Europa. La noi in tara s-au vandut mai multe terminale iPhone prin intermediul unor magazine online, iar dupa specificatiile lor pare sa fie vorba de acceasi filiera. In functie de numarul serial al aparatului, Apple Europa va vedea de unde au plecat terminalele Apple iPhone si care a fost traseul lor", au declarat, citati de NewsIn, reprezentantii companiei I.R.I.S, care detine drepturi exclusive de distributie si promovare a produselor si solutiilor Apple Computer Inc. in Romania.

Oficialii I.R.I.S. ii sfatuiesc pe clientii care au achizitionat deja terminale Apple iPhone sa apeleze la autoritatile nationale privind drepturile consumatorilor. "Garantia oferita de cei care comercializeaza iPhone nu este garantie Apple. De asemenea, in acordul de licenta existent pe orice terminal iPhone se specifica faptul ca orice interventie hardware sau software asupra aparatului duce la pierderea garantiei. In aceste conditii nu vad cum ar putea oferi garantie cineva", au explicat reprezentantii I.R.I.S.

Pe de alta parte, reprezentantii companiei clujene Arobs - care importa si distribuie terminalele Apple iPhone in Romania - spun ca firma ofera garantie valabila 24 de luni. "Noi oferim garantie, in conditiile legii, pentru Apple iPhone la fel ca pentru orice alt terminal GSM. (...) Daca se strica, se incearca repararea aparatului in service. Daca defectul este iremediabil, atunci se va inlocui aparatul", au spus pentru reprezentantii Arobs.

Oficialii companiei clujene au precizat ca terminale iPhone au fost comercializate in Romania inca de la aparitia acestora in Statele Unite ale Americii. "Au fost persoane fizice care au fost in Statele Unite ale Americii si au cumparat cateva terminale iPhone, dupa care le-au vandut pe tot felul de site-uri. Diferenta dintre noi (Arobs - n.r.) si persoanele fizice de care vorbeam este ca oferim garantie 24 de luni, repet, in conditiile legislatiei romanesti", au explicat oficialii companiei Arobs.

Potrivit acestora, la sfarsitul saptamanii Arobs va primi un transport de circa 200 de terminale iPhone. "Noi vrem, deocamdata, sa importam 500 de terminale in urmatoarele doua luni. Daca si vanzarile vor confirma cererea mare pentru Apple iPhone, atunci am putea decide sa importam mai multe", au explicat oficialii Arobs.

Compania clujeana Arobs, producator de software - din 1998 - si distribuitor de sisteme de navigatie, a adus la Salonul Auto Bucuresti un terminal Apple iPhone functional in toate retelele de telefonie mobila din Romania, terminal care costa 599 euro, fara TVA.

Compania Arobs Transilvania Software SRL a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,4 milioane euro, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de circa 30%.

Apple a lansat iPhone in iunie pe piata din SUA, iar la inceputul lui septembrie a anuntat ca a vandut un milion de unitati, cu cateva saptamani inainte de termenul planificat.

Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste zece milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.

Integrated Romanian Information Systems (I.R.I.S) SA este o companie privata fondata in anul 1994 si face parte din grupul international de companii MDS Group. Incepand cu 1998, I.R.I.S. este unic distribuitor al produselor Apple in Romania, devenind un furnizor important de hardware, software si solutii integrate pentru clientii din domenii de creatie (design grafic, publicistica tiparita si web, audio, video si multimedia) precum si pentru profesionistii in afaceri si educatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri