Vanzarile de PC-uri (desktop, notebook, ultraportabile si servere x86) au crescut la nivel mondial in trimestrul al treilea al anului 2007 cu 15,5 procente, potrivit IDC (International Data Corporation), cresterea cea mai mare fiind notata in zona EMEA (Orientul Mijlociu si Europa de Est), unde s-a inregistrat o cerere ridicata pentru calculatoare portabile.
“Cererea pentru PC-uri portabile in toate regiunile continua sa propulseze piata de PC-uri intr-un ritm remarcabil si deschide calea unui trimestru patru foarte puternic”, a spus Loren Loverde, director IDC Worldwide Quarterly PC Tracker.

“Scaderea costurilor, competitia agresiva dintre vanzatori si cresterea cheltuielilor comerciale in toate regiunile impreuna cu rata relativ scazuta de penetrare a calculatoarelor si cresterea veniturilor consumatorilor in tarile in curs de dezvoltare vor sustine cresterea (vanzarilor de calculatoare) in urmatorii ani”, sustine Loverde.

Hewlett Packard (HP) se mentine in topul vanzatorilor la nivel global cu o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut si o cota de piata de 19,6 procente. HP a inregistrat in al treilea trimestru al acestui an 13,09 milioane de unitati vandute la nivel mondial.

Dell ramane in continuare pe locul al doilea mondial intre vanzatorii de PC-uri, chiar daca si-a imbunatatit semnificativ cresterea in EMEA si in Asia/Pacific(excluzand Japonia), arata IDC. Rezultatele in Statele Unite si in Japonia nu au fost la fel de bune, astfel ca, la nivel mondial crestrea, Dell este calculata la 3,8 procente pentru trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului 2006 si peste 10 milioane de unitati vandute. Dell a avut in trimestrul trei 15,2% cota de piata.

Lenovo a inregistrat o crestre solida, de aproape 23%, un volum de vanzari de peste 5,5 milioane unitati la nivel global, avand in trimestrul al treilea o cota de piata de 8,2%.

Pe ultimele pozitii in topul primilor cinci vanzatori de PC-uri realizat de IDC se situeaza Acer, cu 5,4 milioane unitati vandute si cota de piata 8,1% si Toshiba, cu 2,9 milioane unitati comercializate si 4,4% din piata de profil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri