Castigurile companiei Motorola, publicate joi au depasit estimarile analistilor si se prevede ca aceasta tendinta va continua si in al patrulea trimestru, intarind parerea ca afacerile producatorului de telefoane mobile au inceput sa se redreseze, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Actiunile Motorola, care s-au depreciat in primele doua trimestre pe fondul pierderii unei parti din cota de piata in fata companiilor rivale s-au apreciat cu 4,6% in decursul sedintei de joi, de la 18,55 dolari/actiune, la cat erau cotate miercuri, la 19,40 dolari/actiune.

Analistul din cadrul Institutului de Cercetare Tehnologica Americana, Mark McKechnie, a spus ca Motorola a redus costurile mai repede decat se estima, insa investitorii sunt nerabdatori sa vada imbunatatiri ale telefoanelor mobile.

"Fac ceea ce spuneau ca vor face. Se descurca bine, insa nu grozav", a spus acesta, adaugand ca "progresul este decent pentru o companie in revenire spre profit".

Profitul net Motorola a fost in al treilea trimestru de 60 milioane dolari, echivalentul a trei centi/actiune, in comparatie cu 968 milioane dolari, sau 39 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Profiturile din operatiunile in derulare au fost de 2 centi/actiune, incluzand costurile de 4 centi/actiune ale reducerii de locuri de munca si ale deprecierii unor active.

Excluzand aceste costuri, Motorola a avut un profit cu 2 centi/actiune mai mare decat cel prevazut de analisti, de 4 centi/actiune, conform estimarilor Reuters.

"Al treilea trimestru poate fi caracterizat printr-un singur cuvant: progres", a declarat directorul executiv Motorola, Ed Zander, in cadrul unei intruniri cu analistii. "Recunoastem, de asemenea, ca mai avem mult de lucru".

Veniturile au scazut de la 10,6 miliarde dolari la 8,8 miliarde dolari, in conformitate cu estimarile analistilor, potrivit Reuters.

Previziunile indica pentru al patrulea trimestru un castig din operatiunile in derulare de 12-14 centi/actiune, excluzand orice costuri de reorganizare si alte costuri.

Conform estimarilor Reuters, analistii prevad in trimestrul patru un castig de 11 centi/actiune.

Motorola a livrat in al treilea trimestru 37,2 milioane telefoane mobile, avand o cota de piata de aproximativ 13%.

Compania a inregistrat in al treilea trimestru al anului 2007 pierderi operationale de 138 milioane dolari, comparativ cu un profit de 843 milioane dolari, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Motorola a pierdut o parte din cota de piata in favoarea companiilor rivale Nokia si Samsung Electronics si se confrunta cu concurenta si din partea Apple iPhone.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri