Dupa doua luni de la inceputul perioadei de aderare la sistemul pensiilor private in Romania, echipa Kepler Systèmes d’Information, companie din grupul Kepler, a tratat deja aproape 300.000 formulare de aderare la sistemul de pensii private, pentru trei administratori.
Kepler Systèmes d’Information, din grupul Kepler, din care face parte si Kepler-Rominfo, este specializata in gestiunea continutului, editarea electronica si tratarea datelor.

Puternica, avand mai mult de 10 ani experienta in acest domeniu pentru societati din Europa de Vest, KSI si-a vazut recent competentele apreciate si pe piata romaneasca, mai ales in domeniul fondurilor de pensii.

Expertiza castigata in gestiunea continutului permite acum integrarea datelor continute in formularele de aderare pentru fondurile de pensii, in contextul particular al lansarii sistemului pensiilor private in Romania. Timp de 4 luni, operatorii privati obtin adeziuni din partea a 3,5 pana la 4 milioane de salariati romani la sistemul complementar de pensii private. Acest lucru inseamna un flux important de informatie de tratat cel mai rapid posibil, acest lucru fiind de o importanta capitala pentru fondurile de pensii, caci singura coerenta acestor informatii face posibila validarea adeziunilor inregistrate de fiecare fond de pensii.

Capitalizand competentele sale in gestiunea continutului si capacitatea sa de a lucra in flux continuu, KSI a semnat un contract de tratament al adeziunilor cu trei administratori de fonduri de pensii : Generali Fond de Pensii, Interamerican et Marfin Fond de Pensii.

Pana la acest moment, au fost tratate peste 250.000 de adeziuni. Acest tratament implica mai multe etape : o prevalidare a formularelor, o dubla introducere a datelor, o verificare automatica si vizuala, o validare finala, si productia unui raport de eroare in care sunt semnalate toate neregularitatile fata de lege. KSI poate astfel detecta si semnala mai mult de 40 de anomalii diferite.

Apoi, formularele sunt livrate electronic si fizic, cutie cu cutie, spre operator pentru validarea adeziunilor la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sI spre CNPAS.

"Dupa estimarile noastre, vom trata inainte de sfarsitul perioadei de aderare (17 ianuarie), intre 400.000 si 500.000 de formulare", precizeaza Marinela Ghigea, directoare a KSI.

Dar Kepler Systèmes d’Informations este departe de a fi saturata, deoarece capacitatea sa maxima poate atinge, in cazul in care este nevoie, tratarea a un million de adeziuni. Pentru acest program, KSI a avut pana la 95 de experti care au lucrat simultan la integrarea datelor si 38 de persoane pentru operatiunile de pregatire, validare si management.

KSI lucreaza in mod traditional pentru clienti din Franta, Italia, Luxemburg si Belgia, facand gestiune de continut la distanta. Aceste bune rezultate internationale si intrarea KSI pe piata romaneasca ar trebui sa se materializeze printr-o solida crestere. « In acest an, cifra noastra de afaceri ar trebui sa creasca cu aproximativ 45% in raport cu 2006», spune Marinela Ghigea, directoare KSI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri