ProCa Romania, compania de distributie IT&C a grupului RTC, a raportat vanzari de camere foto si video Sony de aproape un milion de euro, dupa aproximativ un an de la inceperea comercializarii acestor produse pe piata romaneasca, a informat compania.
"In prezent camerele semiprofesionale reprezinta circa 5% din vanzarile totale de camere foto si video. Consumatorii devin insa mai pretentiosi si mai atenti la detalii, isi doresc un control al imaginii mai ridicat si se vor orienta catre produsele semiprofesionale. Estimez ca ponderea acestora in totalul vanzarilor de anul viitor va creste la 15%", a declarat CEO ProCA, Sorin Stancu. (foto)

Anul acesta, vanzarile ProCA la perifericele de gaming au fost de trei ori mai mari fata de anul precedent. Daca in 2006 vanzarile se situau putin peste 150.000 euro, la finele acestui an rulajul va depasi jumatate de milion de euro, sustin reprezentantii companiei. In 2008, ProCA se asteapta ca cererea pe piata camerelor foto si video sa migreze dinspre camerele compacte catre cele semiprofesionale si profesionale, mult mai sofisticate.

"Tendinta pietei IT de a se orienta catre produsele de brand a fost resimtita si la nivelul pietei de device-uri foto si video. Puterea brandului si competitivitatea produselor Sony au fost motoare importante de crestere pe care ne-am bazat in acest context, iar vanzarile realizate in 2007 reflecta un pariu castigator" considera Sorin Stancu.

Cel mai vandut produs al sezonului a fost volanul G25 de la Logitech care a reprezentat anul acesta 16% din vanzarile totale de produse gaming si va continua sa fie in top si in perioada sarbatorilor, cand este previzibila o crestere si mai accentuata a vanzarilor, sunt de parere reprezentantii ProCa Romania.

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. Societatea a devenit membru RTC Holding in 2005, iar de anul trecut, ProCA este compania de distributie IT&C a grupului RTC. RTC Holding BV a cumparat, anul trecut, 27% din capitalul social al distribuitorului de produse IT ProCA, de la fostul director al companiei, Cristian Falcutescu, care si-a lichidat in felul acesta intreaga participatie. RTC si-a majorat participatia la 87,99%. Asociatii sau hotarat si revocarea lui Falcutescu din functia de administrator al companiei.

In 2006, ProCA Romania a realizat o cifra de afaceri de 36 milioane euro. Pentru 2007, ProCA si-a propus o crestere cu 40 de procente a afacerilor pana in jurul valorii de 50 de milioane de euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri