Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a dezvoltat, in ultimul discurs inainte de renuntarea la atributiile tehnice, estimari privind produsele electronice care vor aparea pe piata in urmatorii zece ani.
Gates a estimat astfel, in discursul traditional de inaugurare a expozitiei Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, ca industria IT este aproape de un nou deceniu de dezvoltare digitala.

Bill Gates
, care in iulie va parasi functia de conducere a companiei pe care a fondat-o in 1975 cu prietenul sau din copilarie Paul Allen, preferand un post cu responsabilitate mai limitata, a anuntat ca domeniul IT va deveni parte din viata cotidiana. Iata mai jos un clip, via Spinei, prezentat de catre Bill Gates in cadrul conferintei, legat de ultima sa zi in cadrul Microsoft.



"Din multe puncte de vedere, ne aflam la inceput de drum. In urmatoarea decada digitala, tehnologia ne va imbogati vietile"
, a spus Gates in cadrul Targului de Electronice din Las Vegas.

Microsoft a anuntat ca acesta este ultimul discurs al lui Bill Gates din cadrul Targului de Electronice, cel putin in functia pe care o ocupa la ora actuala.

Pe viitor, presedintele diviziei de Entertainment si Devices al Microsoft, Robbie Bach, va juca un rol central companie. Gates a estimat ca oamenii vor interactiona mult mai natural cu ajutorul tehnologiei in urmatorii zece ani.

Cu toate astea, electronice precum telefonul mobil iPhone al celor de la Apple Inc si Nintendo CoLtd, demonstreaza ca interfate din ce in ce mai "naturale" s-au adaptat stilului de viata al consumatorilor.

Microsoft a dezvoltat de asemenea propriile produse ce se concentreaza pe interactiunea dintre oameni.

In cadrul Targului de Electronice de anul trecut, Microsoft a lansat sistemul de telefonie mobila Sync, destinat autoturismelor oferite de Ford Motor Co. Sync recunoaste comenzile vocale pentru a da telefoane si a pune muzica.

Gates a lansat de asemenea si computerul Surface, sub forma unei mese de cafea, ce functioneaza ca un mare ecran digital, putand oferi date despre obiectele ce sunt plasate pe el.

Compania Microsoft a anuntat o serie de parteneriate cu anumite companii de media, printre care NBC Universal al General Electric, pentru a-si alimenta site-ul web in cadrul Jocurilor Olimpice din vara, de la Beijing.

Folosind tehnologia video Silverlight Web a celor de la Microsoft, rivala tehnologiei Flash a celor de la Adobe System Inc, site-ul web "NBCOlympics.com on MSN" va oferi peste 3.000 de ore de transmisii live.

Reprezentantii Microsoft au declarat, de asemenea, ca au incheiat un acord cu Walt Disney Co pentru a rula emisiunile de televiziune ABC si Disney Channel in cadrul Xbox Live Marketplace, magazinul online de jocuri video.

Compania a mai anuntat ca MGM Studios va rula filmele, printre care "Rocky," "Terminator" and "LegallyBlonde", in cadrul Xbox Live.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri