Samsung Electronics, numarul unu mondial in productia de cipuri de memorie pentru calculatoare, camere video si playere audio, a raportat o crestere de 7% a profitului in trimestrul al patrulea, odata ce vanzarile robuste la ecranele TV au eclipsat scaderea preturilor la cipuri, anunta Reuters, citat de NewsIn.
Se asteapta ca Samsung sa-si mareasca profitul net pe 2008 cu aproximativ 12%, la 8,3 mii de miliarde woni (aproximativ 8,8 miliarde dolari), potrivit analistilor citati de Reuters.

Marjele operationale la divizia de cipuri, ce inregistreaza aproape o treime din totalul vanzarilor, a scazut la 9% in perioada octombrie-decembrie, de la 18% in trimestrul al treilea, si 31% in 2006.

Divizia producatoare de ecrane pe baza de cristale lichide (LCD) a Samsung, a inregistrat inca un trimestru profitabil, marjele de profit dublandu-se la 21%.

Vanzarile de LCD-uri reprezinta aproape un sfert din totalul vanzarilor.

Profitul operational inregistrat de divizia de cipuri a scazut cu 74%, la 430 miliarde de woni in perioada octombrie-decembrie, fata de 1,66 mii de miliarde woni anul trecut.

Divizia producatoare de LCD-uri a inregistrat vanzari de 920 miliarde woni.

Profitul net al Samsung in perioada octombrie-decembrie a fost de 2,36 miliarde dolari (2,21 mii de miliarde woni), depasind asteptarile analistilor de 1,98 mii de miliarde woni.

Compania sud coreana a inregistrat 2,37 mii de miliarde woni anul trecut si 2,19 mii de miliarde woni in trimestrul al treilea.

Samsung si alti producatori de memorie DRAM (dynamic random access memory) folosita la PC-uri pariaza ca reducerea cheltuielilor si cresterea cererii vor salva sectorul anul acesta.

Se asteapta ca o supraaprovizionare sa umbreasca perspectivele in ce priveste memoria flash NAND, folosita la camerele digitale si playerele de MP3-uri.

Samsung a estimat o scadere de peste 5% a preturilor la memoriile DRAM si NAND in trimestrul curent.

In sectorul ecranelor si monitoarelor, Samsung se asteapta la un an cu vanzari robuste.

Rivalii de la LG.Philips LCD au anuntat un profit record in trimestrul al patrulea din 2007, datorita cererii robuste si ofertelor reduse.

Samsung, ce se afla in urma Nokia dar inaintea celor de la Motorola Inc in segmentul telefoniei, a vandut 46,3 milioane de telefoane mobile in ultimul trimestru, cu 9% mai mult ca in trimestrul al treilea.

Profitul operational al Samsung a fost de 1,78 mii de miliarde woni, depasind estimarile medii de 1,61 mii de miliarde woni.

Vanzarile au crescut la 17,48 mii de miliarde woni, depasind estimarile de 16,94 mii de miliarde woni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri