Grupul Yahoo! analizeaza posibilitatea unor concedieri masive menite a-i imbunatati rentabilitatea, presa americana vorbind de reducerea cu 2.500 de posturi a personalului, ce momentan se ridica la 14.000 de angajati.
Conform cotidianului Wall Street Journal, grupul doreste sa concedieze mai multe sute de angajati, pentru a termina anul 2008 cu un nivel al personalului egal cu cel din anul precedent, intarind echipele unor divizii considerate prioritare si eliminand slujbe din alte sectoare.

Site-ul specializat Silicon Alley scrie ca Yahoo! ia in calcul concedierea a 15%-20% din efective, reprezentand 1.500-2.500 de angajati.

Grupul nu a dorit sa comenteze aceste informatii.

Yahoo! incearca sa isi sporeasca rentabilitatea, intr-o perioada in care activitatea proprie sufera din cauza unei concurente tot mai dure venite din partea rivalului direct Google.

Titlurile Yahoo! s-au depreciat cu peste 17% de la inceputul lunii decembrie, scazand de la 25 dolari la 20,78 dolari pe actiuni, conform ultimelor cotatii de la sfarsitul saptamanii trecute.

De la inceputul verii, Yahoo! si-a reorganizat deja managementul de top, aducand in functia de director executiv pe fondatorul grupului, Jerry Yang, pentru a luptaimpotriva concurentei grupului Google, care se impune pe piata publicitatii online, principala sursa de venituri ale celor doua companii.

Yahoo! a anuntat o scadere de 4,6% a profitului net obtinut in al treilea trimestru din 2007, la 151,3 milioane dolari, din cauza majorarii cheltuileilor de marketing si a unei cresteri a veniturilor de doar 12%, la 1,76 miliarde dolari, sub nivelul de crestere al pietei publicitatii online.

Pe plan mondial, Google obtine peste 32% din veniturile pietei publicitatii online in timp ce Yahoo! obtine doar 20%, in centextul in care in urma cu doi ani cele doua companii erau la egalitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri