Meg Whitman, CEO-ul site-ului de licitatii eBay, a anuntat ca se pregateste pentru retreagerea de la conducerea companiei, in contextul in care gigantul de licitatii online si-a incetinit cresterea, informeaza presa internationala.
Aflata in fruntea companiei inca din anul 1998, Whitman si-ar putea anunta retragerea in cateva saptamani, informeaza editia electronica a cotidianului Wall Street Journal.

Directoarea, in varsta de 51 de ani, a delegat in ultima vreme cele mai multe dintre sarcinile zilinice catre mai multi angajati si a completat planuri de succesiune, relateaza Wall Street Journal, citand surse apropiate subiectului. Hani Durzy, purtatorul de cuvant al companiei, a refuzat sa comenteze aceste afirmatii.

Potrivit surselor citate de Wall Street Journal, John Donahoe, presedintele in varsta de 47 de ani al diviziei de business eBay, recrutat in 2005, este primul candidat la succesiunea lui Meg Whitman.

eBay isi va prezenta rezultatele financiare miercuri, iar analistii se asteapta sa fie afisat un profit de 41 de centi pe actiune in trimestrul care a inclus luna decembrie, cu vanzari de peste 2,14 miliarde de dolari, portivit publicatiei Thomson Financial.

Acestia mai asteapta ca eBay sa isi reduca perspectivele pentru anul 2008. In Statele Unite cresterea afisata ar trebui sa fie putin peste 3%, apreciaza analistul Youssef Squali, de la compania Jeffries. Acesta subliniaza insa ca mai mult de jumatate din veniturile eBay sunt obtinute din strainatate, astfel ca un dolar slab poate creste rezultatele.

Meg Whitman a venit la conducerea eBay in martie 1998 si a declarat ulterior ca un director executiv n-ar trebui sa stea in fruntea unei companii mai mult de zece ani, pentru ca nici executivul si nici compania sa nu aiba de suferit.

Sub conducerea ei, eBay a devenit unul dintre cele mai accesate site-uri de internet, dar cresterea companiei s-a diminuat in ultimii ani. In luna octombrie a anului trecut, sefa eBay a anuntat ca achizitia companiei de telefonie prin internet Skype nu da rezultate, astfel ca investitia s-a depreciat cu 1,4 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri