Grupul finlandez de telecomunicatii Nokia vrea sa propuna angajatilor de la uzina din Bochum pe care o va inchide sa vina sa munceasca la fabrica din Romania, relateaza vineri cotidianul regional Rheinische Post, care citeaza surse apropiate conducerii intreprinderii.
Conducerea Nokia are in vedere, pentru urmatoarele saptamani, implementarea unor masuri care sa vina in sprijinul angajatilor din Bochum, informeaza NewsIn. Potrivit Rheinische Post, concernul ar vrea sa le propuna angajatilor sa plece la fabrica din Romania.

Presedintele concernului, Olli-Pekka Kallasvuo, a anuntat ca Nokia doreste sa isi asume responsabiliatea sociala pe care o are. In acest sens, ar avea in vedere negocierea, saptamana viitoare, a unui plan de masuri pentru sprijinul muncitorilor cu reprezentantii angajatilor din Bochum si cu politicienii germani. Printre propuneri se afla si posibilitatea ca angajatii sa se mute cu locul de munca la fabrica din Jucu, in Romania, informeaza cotidianul german.

Reprezentanta angajatilor in consiliul de conducere al Nokia, Gisela Achenbach, a declarat joi seara, pentru Rheinsiche Post, ca are speranta "ca mai urmeaza ceva", dupa scuzele oficiale prezentate de conducerea concernului pentru anuntul privind inchiderii fabricii.

Se pare ca Nokia, care are un nume de aparat, nu ar putea sa gestioneze, pe termen lung, imaginea negativa creata in urma scandalului, comenteaza Rheinische Post. "Simt ca cedeaza. Ne multumim si daca ne dau jumatate din productia de pana acum", a spus Achenbach, citata de publicatia germana.

Nokia a dezmintit informatia potrivit careia intentioneaza sa le propuna salariatilor uzinei de la Bochum din Germania, care va fi inchisa, sa vina sa lucreze la fabrica din Romania, au anutat surse din cadrul grupului finlandez citate de AFP.

"Este un zvon ca atatea altele si este inexact", a declarat pentru AFP un oficial de la Nokia care a cerut sa i se pastreze anonimatul, dezmintind informatii publicate de cotidianul german regional Rheinische Post.

Reactiile negative ale presei germane si ale angajatilor Nokia de la Bochum nu au intarziat sa apara joi, dupa aparitia unui zvon, in cotidianul Rheinische Post, despre posibila mutare a angajatilor germani la fabrica din Romania.

Presedintele reprezentantilor angajatilor din fabrica Nokia din Bochum, Gisela Achenbach, a declarat ca mutarea muncitorilor este de neconceput, a relatat vineri AFP, citand postul german N24.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri