Analistii sceptici tranzactioneaza actiunile Yahoo Inc la o cotatie cu 6,5% sub oferta neoficiala facuta de Microsoft, insa unii analisti de pe Wall Street se asteapta ca cel mai mare producator de software din lume sa majoreze oferta.
UBS a stabilit pretul tinta pentru actiunile Yahoo peste oferta Microsoft, de 31 dolari/actiune, iar Citi a anuntat ca o majorare a ofertei este cel mai probabil dintre cele cinci scenarii pe care le-a presupus pentru rezolvarea problemelor dintre compania de software si Yahoo.

Actiunile Yahoo au inchis sedinta de marti la o cotatie de 28,98 dolari, cu mai mult de doi dolari sub pretul de 31 dolari/actiune oferit de Microsoft saptamana trecuta. Cotatia actiunilor Microsoft a scazut cu aproximativ 12% de la publicarea intentiei de a prelua Yahoo, reducand valoarea ofertei alcatuite din 50% actiuni si 50% lichiditate, inaintata de companie, scrie NewsIn.

UBS a stabilit insa o tinta de 34 dolari pentru actiunile Yahoo si a transmis ca Microsoft "va face tot ce este necesar pentru a incheia aceasta afacere".

"In cadrul unei incercari de preluare ostila, cumparatorul nu incepe de obicei cu cea mai buna oferta, cea finala, si nu am fi surprinsi daca Microsoft ar majora pretul, pentru a ajuta consiliul Yahoo sa ia o decizie", a anuntat banca de investitii.

Citi a stabilit o cotatie orientativa de 31 dolari pentru actiunile Yahoo, insa a anuntat ca cel mai posibil deznodamant, cu o probabilitate de 40%, este ca Microsoft sa majoreze oferta si sa incheie afacerea dupa ce Yahoo a refuzat oferta initiala.

"Putem presupune ca Microsoft ar fi dispusa sa mareasca oferta", a declarat un analist din cadrul Citi, Mark Mahaney.

Citi a estimat o probabilitate de 20% ca Yahoo sa accepte oferta actuala si de 25% ca Yahoo sa angajeze Google Inc pentru a desfasura operatiunile de cautare pe internet, printr-un contract lucrativ. De asemenea, Citi considera ca sansele sunt de 10% ca regulatorii din piata si impiedice incheierea contractului si de 5% ca sa apara o noua oferta.

Yahoo a anuntat ca va lua in considerare oferta, in contextul planurilor sale strategice. Compania nu a facut marti alte comentarii.

Directorul financiar al Yahoo, Blake Jorgensen, a anulat o prezentare programata initial pentru miercuri, in cadrul unei conferinte cu investitorii din cadrul Thomas Weisel Partners.

Discursul lui Jorgensen ar fi fost prima aparitie publica a unui director Yahoo de la anuntarea ofertei Microsoft.

"Consiliul analizeaza cu atentie optiunile pe care le are, incercand sa ia decizia corecta", a declarat o sursa avizata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri