Apple a lansat telefonul iPhone pe piata abia la jumatatea anului trecut, iar in trimestrul al patrulea al anului trecut, vanzarile terminalului le-au intrecut pe cele cu sistem de operare Windows Mobile in Statele Unite, potrivit unei analize realizate de compania Canalys.
Potrivit estimarilor Canlys, iPhone-ul a avut, in Statele Unite, o cota de 28% din piata dispozitivelor mobile convergente, in ultimul trimestru din 2007.

Research In Motion (RIM), producatorul terminalului Balckberry, a avut, in SUA, o cota de piata de 41%, situandu-se pe locul intai la vanzari. Dispozitivele mobile cu sistem de operare Windows Mobile au insemnat in ultimele trei luni ale anului 2007 doar 21% din vanzari.

La nivel mondial, Nokia detine suprematia si in ultimul trimestru al anului 2007, cu 52,9% din piata dispozitivelor mobile inteligente. RIM si-a crescut vanzarile, ajungand la 11,4% cota de piata in intrega lume.

Chiar daca nu este disponibil in toate tarile, Applel a reusit sa se claseze, prin terminalul iPhone, pe locul 3 mondial in topul vanzatorilor de smartphone-uri la nivel mondial, avand o cota de piata de 6,5%. Apple a devansat Motorola, care a obtinut in ultimul trimestru vanzari mai mici cu 388 milioane de dolari fata de perioada similara a anului trecut.

iPhone-ul a avut rezultate bune si in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), unde a devenit disponibil in trei tari in ultimul trimestru. In zona EMEA, Apple s-a clasat pe locul cinci la vanzari de telefoane mobile, dupa Nokia, RIM, HTC si Motrola, dar a devansat companii ca Sony Ericsson, Samsung si palm, potrivit studiului Canalys.

Analistul companiei Canalys, Pete Cunningham, este de parere ca Apple trebuie sa isi extinda portofoliul, deorece un singur produs, oricat de bun ar fi, nu este necesar pentru cresterea cotei de piata.

Pe piata sistemelor de operare pentru telefoane mobile, Symbian, care isi datoreaza cea mai mare parte din vanzari telefonelor Nokia, se situeaza pe locul intai cu 65% cota de piata, urmat de Microsoft cu 12% si RIM, cu 11%, potrivit Canalys.

Raportul arata ca vanzarile de telefoane cu sistem de operare Linux au ramas relativ la acelasi nivel ca in 2006. In zona Asia/Pacific, anul trecut, Motorola a inregistrat vanzari cu 28% mai mici pentru telefoanele cu Linux.

Smartphone-urile au reprezentat, in 2007, 10% din vanzarile mondiale de telefoane mobile.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri