Apple depaseste pentru prima data in luna septembrie vanzarile Samsung in SUA datorita succesului iPhone 5S

Vanzarile iPhone 5S si iPhone 5 au depasit pentru prima data in luna septembrie vanzarile de smartphone-uri Samsung in SUA, scrie The Guardian.co.uk.

Compania de cercetare Counterpoint a dat publicitatii un raport care arata ca Apple a vandut nu mai putin de 4,8 milioane de smartphone-uri in luna septembrie reusind sa atinga o cota de 38% pe piata de telefoane inteligente in SUA, ia cifrele includ atat vanzarea iPhone 5S si iPhone 5C, care au fost puse la vanzare pe 20 septembrie.
Competitia puternica datorata interesului crescut pentru noile terminale Apple a facut ca rivalii de la Samsung sa coboare o pozitie in clasament, pe locul secund, dupa ce vreme de jumatate de an a dominat clasamentul.
Intr-un top al celor mai vandute smartphone-uri prima pozitie a revenit flagshipului iPhone 5S, urmat de Galaxy S4 si de iPhone 5C.
Cei doi giganti tehnologici domina piata smartphone-urilor in Statele Unite, dupa cum arata datele companiei de cercetare, unde din circa 68 de milioane de smartphone-uri vandute in ultimele sase luni in SUA, 61% au fost reprezentante de terminalele mobile ale celor doua companii, unde sud-coreenii au vandut 23,4 milioane de smartphone-uri in timp ce Apple a comercializat doar 18,5 milioane de unitati.
In urmatoarea perioada balanta se va inclina si mai mult in favoarea, cred analistii, care mizeaza pe vanzari mai mari ale Apple in perioada Sarbatorilor de Craciun in defavoarea Samsung.
Din datele companiei de cercetare Mixpanel, care monitorizeaza aplicatiile si utilizarea acestora reiese ca balanta se inclina net favorabil inspre iPhone 5S vs iPhone 5C, intr-un raport de 4:1.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri